MacBook vs Gaming Laptop

Bütçe
28000

dokillmyvibe

Decapat
Merhaba. Yakın zamanda laptop almayı düşünüyorum. MacBook Pro M1 (16 GB RAM 256 SSD) ile oyuncu bilgisayarı arasında kaldım. Alacağım oyuncu bilgisayarının özellikleri muhtemelen

i7 12700H işlemci,
RTX 3050 Ti ekran kartı,
16 GB RAM
750 GB SSD olacak.

Pek oyun oynamıyorum. O yüzden oyun çok önemli bir konu değil. Sadece beni uzun süre yüksek performansla götürecek ve pil süresi de biraz iyi olacak bir bilgisayara ihtiyacım var (yazılım alanı için kullanacağım). Bu yüzden MacBook almak daha yakın geliyor. Sormak istediğim soru: Sizce bu iki bilgisayarın performansları arasında çok büyük bir fark var mıdır? Bu karşılaştırmada aynı parayı MacBook için vermek saçma mı olur? Başka bilgisayar önerilerinize de açığım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacBook dogru tercih olacaktir. Dilerseniz kodculuk icin daha da performansli kullanmak icin cihazdan MacOS kaldirip Linux kurabilirsiniz.

Hocam kesinlikle M1 MacBook Air alın derim bende kullanıyorum yazılım amacıyla gerçekten şarj süresi olsun her şeyiyle harika. Hatta ben 16 GB yerine 512 GB SSD'yi seçtim.

Yüksek ihtimal 16 GB ile daha da harika olacaktır.

Mac daha mantıklı sizin kullanım alanınız için. M1-Intel farkını da Mac-Windows farkı kapatacaktır diye tahmin ediyorum.
Edit: 23 bin lira bandında M2 li Air lar vardı en son. M1 Pro seçmenizin sebebi fan olması değilse onları da inceleyebilirsiniz.

Hiç düşünmeye gerek yok. Macbook alın pişman olmayın

Hocam kesinlikle M1 MacBook Air alın derim bende kullanıyorum yazılım amacıyla gerçekten şarj süresi olsun her şeyiyle harika.
Peki sizce 16gb ram ve 512gb ssd ile Air almak mı, yoksa üstte yazdığım gibi 16gb ram ve 256 gb ssd ile Pro almak mı daha mantıklı. Hafıza durumu çok sorun yaratır mı?

Peki sizce 16 GB RAM ve 512 GB SSD ile Air almak mı, yoksa üstte yazdığım gibi 16 GB RAM ve 256 GB SSD ile Pro almak mı daha mantıklı. Hafıza durumu çok sorun yaratır mı?

Yazılımda ne seviyede olduğunuza bağlı başlangıç aşamasındaysanız 8 GB RAM yeterli olacaktır ama ileri seviyedeyseniz 16 GB lazım. Şöyle bir şeyde var en başta depolama alanı satın alırsanız sonradan ramide ekleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…