MacBook vs Windows

Bütçe
20.000

qu1cks

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar grafik tasarım öğrencisiyim. Evim Küçükçekmece'de okulum Beykoz'da olduğundan dolayı bir laptop alma gereksinimi duydum çünkü hem okula taşıma açısından hem de okul ev arasında kaybedeceğim zamanı okulda da değerlendirmek için.
Kriterlerim çok belli oluyor hafif olmak zorunda Windows kısmında daha hafif laptop bulamadığım için MacBook'u gözüm daha çok kesiyor.
Aklımda takılan asıl soru şu evimde bir workstation diyebileceğim güçlü bir sistemim var. 3D yapacağım zaman veya Photoshop'ta çok ağır veya Illustrator'de çok ağır işler için evdeki sistemimi kullanacağımdan 8 GB RAM'lı 256 GB M1 işlemcili MacBook Air 2020 20.000 TL bütçe ile yapacağım işler için yeterli olur mu veya değer mi?
Depolama kısmında taşınabilir hard disk veya daha hız açısından SSD alabilirim o konuda çok sorunum olacağını sanmıyorum. Portlar için de bir dönüştürücü alacağım onlar ufak tefek masraflar olduğundan tam bütçeme dahil etmiyorum.

Windows tarafındaki önerilerilere açığım lakin dediğim gibi hafiflik ve batarya süresi benim için çok önemli artı olarak iPhone kullanıcısıyım.

Hocam macBook'un windows'a tercih edilmesinin tek nedeni renk doğruluğu ve oyun dışı programlarda şarjını daha uzun süre muhafaza etmesi. Siz 2 özelliği de taşıyorsunuz, üstüne üstlük iPhone kullanıyorsunuz. Benim tavsiyem macBook.

Hocam MacBook'un Windows'a tercih edilmesinin tek nedeni renk doğruluğu ve oyun dışı programlarda şarjını daha uzun süre muhafaza etmesi. Siz 2 özelliği de taşıyorsunuz, üstüne üstlük iPhone kullanıyorsunuz. Benim tavsiyem MacBook.

Evde Ryzen 5 5600 RTX 4060 Ti 16 GB'lık PC var ondan oyun falan derdim de yok MacBook'ta ancak bir TFT falan kafa dağıtmalık.
Tek korkum 8 GB RAM hadi depolamayı çözeriz Adobe programlarını kurdum textureları falan main pcmden geçirmedim vs desek kurtardık da RAM gözümü korkuttu M1 işlemciden çekingem yok 4K rendenr bile aliyor.

up

Yok mu daha fazla yorumu olan?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı