MacBook yazılım için nasıldır?

Kanıt? Hayatınız da kaç kere Mac kullandınız?

Hocam yanlış anlamayın da siz neden Apple fanboyluğu yapıyorsunuz? Profil fotoğrafınız bile Apple içeriyor, bir firma için itaat etmek saçma değil mi? Tabii size kalmış sadece merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenciysen alma kanka tavsiye etmem. Zaten yapacağın şeyler ağır değil öğrencilikte. Gaming laptop işini görür.
Gaming laptop ve MacBook fiyatı resmen eşit denebilir. Neden tavsiye etmiyorsunuz? Sebebi nedir? Bu arada fanboy değilim bir markayı bu kadar kötülemeniz doğru değil.

Gaming laptop ve MacBook fiyatı resmen eşit denebilir. Neden tavsiye etmiyorsunuz? Sebebi nedir? Bu arada fanboy değilim bir markayı bu kadar kötülemeniz doğru değil.
Daha yazdığım mesajda soru sorduğum için bana katılmadınız bu nasıl bir mantık? yaşınız kaç? cidden ben şaşırıyorum sadece soru sordum ve beğenmediniz mesajımı, Apple kusursuz mu? kötü yanı yok mu?

Apple kusursuz mu? kötü yanı yok mu?
Tabii ki değil, kötü yanı var. Ben Apple çok iyi, kesinlikle Apple alın, başka bir şey almayın demiyorum. Tavsiye etmiyorum diyen kişilere sebebini soruyorum ve fanboy musunuz diye soru sordunuz. Bu fanboy'luk değil.

Tabii ki değil, kötü yanı var. Ben Apple çok iyi, kesinlikle Apple alın, başka bir şey almayın demiyorum. Tavsiye etmiyorum diyen kişilere sebebini soruyorum ve fanboy musunuz diye soru sordunuz.
Nazikçe fanboy değilim demek de bir seçenek siz bilirsiniz.

Yazılım bölümü için MacBook mu tercih edilmeli yoksa diğer laptoplar mı? Oyun ihtiyacımı karşılayacak bir laptop aramıyorum. Bir de MacBook'u tercih edilebilir kılan faktörler nelerdir?

Sadece yazılım için ise ve bütçe var ise alınabilir lakin işin içine basit render işleri bile girse farklı bir cihaza yönelmek mantıklı olacaktır.

Gerekli cevap burada hocam.
Ben konu sahibini alıntılamadım, stabil çalışmayan uygulamalar var yorumuna cevabınızı alıntıladım

MacBook stabilidir, şarjı uzundur ve Premium hissiyatı verir ancak oyun performansı kötüdür. Ayrıca ülkemizde pahalı cihazdır. O paraya çok daha iyi bir laptop alınabilir.
Esasında ucuz bile kalıyor, bazı senaryolarda Türkiye'de MSRP altına sahip olmak mümkün.

Konuyu çok dağıtmışsınız. Yazılımla ilgilenmiyorsanız lütfen çok zorlamayın.
Birinci konumuz;

Yazılım bölümü için MacBook mu tercih edilmeli yoksa diğer laptoplar mı?

Yazılım ve okul = Performans ve batarya gerekliliği doğru mu? Okulda size performanslı ve bataryası uzun gitmesi gereken bir cihaz lazım. "Gaming Laptop" öneren arkadaşlar neredesiniz? 5 saat de şarjı bitecek üstüne kocaman adaptör taşıyacak cihazları neden öneriyorsunuz? Hele bazı yazılımlar stabil diyen arkadaşlar cahildir. Mac'in olayı zaten stabil olması. Etrafımda çok yazılımcı var ve 2 yakın arkadaşım da Mac kullanıyor. Birisi M1 8 GB RAM, diğeri M.2 8 GB RAM. İkisi de çok memnun ve 1 gün bile stabillikten veya performansdan sorun yaşadığını dile getirmediler.

Oyun ihtiyacımı karşılayacak bir laptop aramıyorum.

Bunu yazmasına rağmen "Gaming Laptop" öneren arkadaşlar sarhoştur. Adamın kendisi diyor oyun oynamayacağım diye.

Bir de MacBook'u tercih edilebilir kılan faktörler nelerdir?

Diğer laptoplardan ayıran en önemli şey performans ve batarya. Kas gücü olarak M1 ve M.2 çok iyi. Bataryaları ise 15-16 saat gidiyor daha ne isteyeceksin ki? "Gaming Laptop" 5-6 Saat'de biter ve yanında adaptör ile gezersin. Ultrabook'da bakabilirsin Windows cihaz istiyorsan. Ama şarjın azalınca performans da düşer. Mac'de şarjın %1'de olsa son performansı alırsın.

Düşün taşın kararını ver arkadaşım. Kendi anakartım olmadığı için kardeşimin Huawei D15 laptopunu kullanıyorum ve memnunum. Ben Frontend ile ilgileniyorum. Biz 8K'ya almıştık. Bence 8K'lık bir cihaz için performansı fena değil. Bataryadan da memnun kaldım 8-9 saat gidiyor nereden baksan. Yani bir Ultrabook'da işini görebilir ama stabillik, pil süresi, ileriye dönük istiyorsan her türlü Mac. Birkaç sene sonra bu Windows cihazlar artık yavaşlamaya başlıyor, üstüne piyasaları yok. Mac'de ise tam tersi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…