MacBook'a SMS gelmiyor

JeaNDe

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook
Meslek
Developer Fullstack.
Merhaba arkadaşlar, iPhone üzerinden iMessage ayarlarından. MacBook Pro cihazıma SMS gelmesini istedim gayet güzel çalışıyordu aktifti.
Daha sonrasın da Sonoma güncellemesi yaptım şu an bütün ayarlarım aktif olmasına rağmen SMS gelmiyor PC cihazıma aynı zaman da eşzamanlama yaptığımda telefonumda ki SMS sayısı ile MacBook cihazımdaki mesajlardaki sayı aynı değil.

1.Apple kimliğimle iki cihaz aynı kimlik sorunsuz.
2. mesaj iletme MacBook Pro cihazım "açık" durumda sorunsuz.
3.cihazlardan çıkış yaptım tekrar giriş yaptım sorunsuz.

Tek sorun önceden gelen SMS veya bildirimlerim artık MacBook cihazıma gelmiyor anlayamadım birden gitti yani.

Merhaba arkadaşlar, iPhone üzerinden iMessage ayarlarından. MacBook Pro cihazıma SMS gelmesini istedim gayet güzel çalışıyordu aktifti.
Daha sonrasın da Sonoma güncellemesi yaptım şu an bütün ayarlarım aktif olmasına rağmen SMS gelmiyor PC cihazıma aynı zaman da eşzamanlama yaptığımda telefonumda ki SMS sayısı ile MacBook cihazımdaki mesajlardaki sayı aynı değil.

1.Apple kimliğimle iki cihaz aynı kimlik sorunsuz.
2. mesaj iletme MacBook Pro cihazım "açık" durumda sorunsuz.
3.cihazlardan çıkış yaptım tekrar giriş yaptım sorunsuz.

Tek sorun önceden gelen SMS veya bildirimlerim artık MacBook cihazıma gelmiyor anlayamadım birden gitti yani.

IPhone'da ayarlar > mesajlar > gönder ve al > numaran seçili değilse seç, sonra MacBook'ta FaceTime ve iMessage servisine eklensin mi çıkar, evet de. Çözülüyor.

Olmadı hocam, öyle yaptım da.

Hocam çözdüm ama umarım senin için de çalışır. Apple ile iletişime geçtim normal yetkili yardımcı olamadı kıdemliye yönlendirdi o da modeminizin wifi si ile ilgili olabilir dedi ama benim içime sinmedi ben de şunları denedim ve sorun çözüldü:

(Bunu denememin nedeni MacBook da mesajlar uygulamasında eşzamanlama yaparken tam tamamlamamasıydı. Eş zamanla dediğinde mesajlar uygulamasının sol alt kısmına bakarsan orada eşzamanla yapılıyor tarzı bir şey yazıyor uzun süre bir çubuk doluyor ama sonra tamamlanamadı gibi bir yazı yazıyor sen de bir kontrol et)

1- Telefonuna git Ayarlar-İsmine Tıkla-İcloud a gir Mesajları tıkla Şimdi Eşzamanla de ve bunu demeden önce de Durum kısmında en son ne zaman eşzamanladığı yazıyor onu kontrol et eğer çok geçmiş bir zaman varsa problem bu. Neyse Şimdi eşzamanla de.
2- Macbook da mesajlara girip ayarlarına girip iMessage kısmına girip oradan da eşzamanla yap. Bu arada o kısımda tüm tiklerin tıklı olduğundan emin ol.

Hala düzelmezse yaz yine.

Bu arada Handoff özelliğinin hem telefonda hem MacBook da açık olması gerekiyor. Onu da kontrol et.

Yani özetle ben şunu yaptım : Telefona gidip iCloud a girip oradaki mesajlara girip manuel olarak "şimdi eşzamanla" yaptım. Bir dene.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı