MacBook'ta Caps Lock bazen çalışmıyor

Eyüphan KAYA

Hectopat
Yer
İstanbul-Sarıyer
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Geliştirici
Arkadaşlar merhaba,
Daha önce MacBook kullanmadım. Sorum saçma olabilir ama MacBook'ta yavaş tuşlar özelliğini aktifleştirince Caps Lock çalışıyor ama backspace basılı tutunca hızlı silmiyor. Yavaş tuşlar özelliğini kapatınca Caps Lock tuşu bazen çalışmıyor ama backspace hızlı silebiliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Bununla bir alakası olabilir mi?
Caps tuşuna bastığınızda büyük harfe geçip, küçük tuşlara geçmek için tuştan elinizi çekmeniz mi bekleniyor? Yoksa tuş çalışmıyor mu?

Bununla bir alakası olabilir mi?
Caps tuşuna bastığınızda büyük harfe geçip, küçük tuşlara geçmek için tuştan elinizi çekmeniz mi bekleniyor? Yoksa tuş çalışmıyor mu?

Şöyle hocam normalde klavyede hızlı yazarken tuşlara tam basmazsınız ya ama yine de algılar. Ben hızlı yazmaya çalışırken tam basmadığım zaman algılamıyor. Sorun videosu bu videodaki gibi yaptım ama backspace basılı tutunca hızlıca siler ya bu sefer de o olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu problemden dolayı Apple Store'a gittim cihazla birlikte. Bana bunun bir özellik olduğunu söylediler. Ben de klavyede hızlı yazan birisiyim ve tek harf için shifte basılı tutmaktan ziyade caps lock aç kapat yapıyorum.

Caps Lock tuşuna yavaşça bas çek yaparsanız aslında normal şekilde çalıştığını görebilirsiniz. Ne zaman hızlı hızlı bas çek yapmaya başlarsanız o zaman basmamış gibi davranıyor.

Özellik olduğunu söylüyorlar, mağazada gördüğüm teşhir ürünleri de böyleydi.

Bu problemden dolayı Apple Store'a gittim cihazla birlikte. Bana bunun bir özellik olduğunu söylediler. Ben de klavyede hızlı yazan birisiyim ve tek harf için Shift'e basılı tutmaktan ziyade Caps Lock aç kapat yapıyorum.

Caps Lock tuşuna yavaşça bas çek yaparsanız aslında normal şekilde çalıştığını görebilirsiniz. Ne zaman hızlı hızlı bas çek yapmaya başlarsanız o zaman basmamış gibi davranıyor.

Özellik olduğunu söylüyorlar, mağazada gördüğüm teşhir ürünleri de böyleydi.

Teşekkürler hocam. Ben de araştırdım sonra pes ettim. Saçma bir özellik :D

Maalesef hocam. Yapacak bir şey yok alışacağız. :D
Hocam sizde benim geçtiğim yollardan geçtiniz diye buraya soruyorum. Acaba bu macbookta izinleri kısıtlamanın veya tamamen kaldırmanın bir yolu var mı biliyor musunuz? Her yüklediğim uygulama için birkaç kez izin sorduğu oluyor. Sıkıyor biraz.. Teşekkürler

Hocam sizde benim geçtiğim yollardan geçtiniz diye buraya soruyorum. Acaba bu macbookta izinleri kısıtlamanın veya tamamen kaldırmanın bir yolu var mı biliyor musunuz? Her yüklediğim uygulama için birkaç kez izin sorduğu oluyor. Sıkıyor biraz.. Teşekkürler
Hocam inanin bilmiyorum, cok fazla kafaya takmadim acikcasi ben. Belki @Girdap hocamin bir bilgisi vardir. Birkac konuda macOS ile ilgili iletilerini okumustum, aklimda kalmis.

Backspace’in hızlı silmesi için Option tuşuna basılı tutarak Backspace spamlayabilirsin ya da direkt terminale şu kodu yazabilirsin;

write NSGlobalDomain KeyRepeat -int 0

Uygulamalar için ise yapacak bir şey yok gibi. Sormak zorundalar yoksa fonksiyonel olarak ne yapacaklarını tek başlarına bilemezler.

Backspace’in hızlı silmesi için Option tuşuna basılı tutarak Backspace spamlayabilirsin ya da direkt terminale şu kodu yazabilirsin;

write NSGlobalDomain KeyRepeat -int 0

Uygulamalar için ise yapacak bir şey yok gibi. Sormak zorundalar yoksa fonksiyonel olarak ne yapacaklarını tek başlarına bilemezler.
Anladım teşekkür ederim. Bir web projesi vardı. Onu derleyip çalıştırınca bir çok kez anahtar zinciri parolanizi girin diye sordu da. Projeyi kapatip actim yine sordu falan. O yüzden sormuştum diğer sorumu. Çok sağolun

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı