Macbook'ta yalnızca iOS için mi uygulama geliştirme yapılır?

Ahmetke

Hectopat
Merhaba arkadaşlar;
Bu sene bilgisayar mühendisliği bölümünü kazandım. Yazılımla uğraşıyorum yaklaşık 3 4 aydır. Uygulama geliştirmek istiyorum ama eğer MacBook alırsam sadece IOS'ta mı geliştireceğim onu bilmiyorum ya da MacBook almazsam IOS'ta geliştirme yapamaz mıyım? Temelde problemlerim bilgisi olan arkadaşları bekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
macOS için VM, Hackintosh gibi alternatifleri kullanabilirsiniz. Xcode kullanacaksınız değil mi? Yalnızca macOS üzerinde çalışıyor söyleyeyim.

MacBook alırsam sadece iOS'ta mı geliştireceğim onu bilmiyorum ya da MacBook almazsam iOS'ta geliştirme yapamaz mıyım?
macOS o kadar gelişti ki artık Visual Studio ile uygulama bile geliştirebiliyorsunuz. Sadece iOS için değil.

Ayrıca Mac almazsanız bile iOS geliştirme yapabilirsiniz. Dediğim gibi VM, Hackintosh gibi alternatifler var. Ya da React Native ile iOS geliştirebilirsiniz. Sizin yerinizde olsam tercihim Mac'ten yana olurdu ama. macOS'da uygulama geliştirmek çok keyifli oluyor çünkü

Son düzenleme:

Hocam Flutter kullanıyorum ve Mac'i almak istemememin sebeplerinden biride oyun oynatmaması çok oyun oynayan biri değilim ama yine de arada girip kafa dağıtmak isterim sanki Windows biraz daha özgürlük sunuyor gibime geliyor.

Game Porting Toolkit tanıtıldı WWDC23'de, oyunlar portlanabilecek artık macOS'a.

Hocam peki Max 30 k olacak şekilde ikisinden de birer PC önerir misiniz? Hem Mac hem Windows.
Bir PC önerme konusunda pek iyi değilim ancak Mac önerebilirim.

Önerimdir, ancak monitör gerekli. MacBook Pro'lar bütçeyi aşıyor, Air ise pek önermiyorum. Mac mini M2 iyidir. Ayrıca özellikle 16 GB RAM'li çünkü 8 yetersiz kalabilir.

Hocam birde son bir şey sorayım bu 8 Gb ram neden yetersiz kalıyor bazı yerlerde daha okumuştum hele yazılım için yetersiz kalınabileceği söyleniyordu.

Hocam birde son bir şey sorayım bu 8 Gb ram neden yetersiz kalıyor bazı yerlerde daha okumuştum hele yazılım için yetersiz kalınabileceği söyleniyordu.
Basit işler için 8 yeterli aslında, ancak video düzenleme, render vs. işlerde 8 yetersiz kalır. Ayrıca Xcode'da iOS emülatörü çalıştırdığım zaman çok fena RAM kullanıyordu. Hem de çalıştırdığım iOS 10 emülatörüydü... Güncelini düşünemiyorum.

Ve çok seyahat eden biriyseniz Mac mini önermiyorum.

Hocam sağ olun sizi bulmuşken bir iki şey daha sormak istiyorum. Eğer biliyorsanız sizce Flutter mı React mı veya ne gibi eksileri artıları var. Bir de neden bu iki hybrid varken sadece iOS için uygulama öğreniliyor.

Maalesef bilgim yok @Nizel G hocam biliyordur belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…