MacBook’u şarjda kullanmak pil ömrüne zarar verir mi?

dr1.6

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/ Müzisyen
Herkese selam. Normal kullanımda pilde kullandırıyorum cihazı. Bazen de Stardew Valley oynuyorum. Oyun oynarken ya da yüksek performans gerektiren bir iş yaparken şarja takılı kullanmanın daha iyi olduğunu duydum (emin değilim). Cihazın şarjı %90’da olsa yine de takıyorum. Pil dolu olmasına rağmen şarjda kullanmak pile zarar verir mi?

Evet zarar verir ve bu normal laptoplarda da çok zararlı bir şey pilin ömrünü daha hızlı bitiriyor.

Teoride vermesi zarar vermesi lazım ki bunu ben de böyle biliyordum ama 2021 16" M1 Pro cihazımı sürekli şarjda kullandım 3 yılı aşkın süredir. Pil sağlığı %94, döngüsü 342. Şarjı hala 10-11 saat civarında gidiyor.

Hayır zarar vermez. Zaten Macbooklarda belli bir seviyeden sonra sizin kullanım senatyonuza göre şarj işlemini yavaşlatır. Bir MacBook kullanıcısı olarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz diyorum.

Ama zamanla aradan 5-6 yıl geçtiğinde bayağı bir zarar görür.

Evet zarar verir ve bu normal laptoplarda da çok zararlı bir şey pilin ömrünü daha hızlı bitiriyor.
Çoğu Mac kullanıcısına buna aksi bir şey söylüyor genelde.

Ama siz yine de yüzde 90 dayken takmayın

Pil simgesine tıkladığımda güç kaynağı "Pil" ya da "Güç Adaptörü" gibi ibareler de var. Şarjdayken pili kullanmıyor diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…