MacBook’u şarjda kullanmak pil ömrüne zarar verir mi?

Bizzat Apple destek ile görüştüm bunun hakkında ve bir zararının olmadığını hatta pil döngüsü ne kadar az olursa ömrünün o kadar uzayacağını söylediler. Şarjda kullanırsanız daha az döngü olur.

2013'ten beri Mac kullanıyorum. Bataryanın normal eskimesi dışında bir zarar gördüğünü görmedim bu şekildeki kullanımımda. Kişiden kişiye değişir bu durum.
Zaten zarar görmesinden kastın pili hızlı bitmeye başlıyor aranızda aynısını yaşayan varmı bilmiyorum.

Telefona evet zarar verir. Fakat laptoplar gücü telefonların aksine doğrudan adaptörden alabildiği için aslında tam tersi şekilde sürekli şarjda kullanılırsa batarya çok uzun yıllar sağlıklı kalır.

Eğer masada sabit kullanıyorsanız şarj dolduktan sonra tüm gücü zaten adaptörden alıyor Mac. Sabit kullanım senaryolarında böyle yapabilirsiniz zarar vermez 2015 MacBook Pro cihazımın pil döngüsü 310 öyle düşün. Dışarıdayken kullanım senaryonuza göre işinize geldiği gibi kullanabilirsiniz. Bu cihazların olayı bu zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…