İnceleme Machenike K500B-B87

Giriş

Merhaba Birkaç gündür aktif olarak kullandığım K500B-B87 hakkında deneyimlerimi paylaşmak istedim. Öncelikle, bu klavye ülkemizde çok bilinmese de, yurt dışında popüler ve kaliteli bir marka olarak geçiyor (bazı forum sitelerinde ve Technopat’ta gördüm). Klavyede Outemu switch’ler yerine daha kaliteli switch’ler kullanılıyor ve bu da hissiyatını oldukça memnun edici hale getiriyor.

Ben Red Switch istemiştim, ancak bana Blue Switch gönderilmiş. Bu durum benim için sorun olmadı çünkü sesi çok yüksek değil ve switch’lerin sesi tatlı bir tınıya sahip. Blue Switch kullandığınızı hissetmiyorsunuz bile. Klavyeyi 1200 TL civarında bir fiyata aldım ve bu fiyat aralığında böyle kaliteli bir klavye bulmak oldukça zor. Başta biraz ön yargılı yaklaşmıştım, ama birkaç günlük kullanımımın ardından beni oldukça tatmin etti. Şimdi, isterseniz olumlu ve olumsuz yönlerine geçelim:

Olumlu Yönler

• Tasarımı oldukça zarif, şık ve nazik.
  • Hissiyatı çok iyi, yazım deneyimi oldukça tatmin edici.
  • T60 klavyeler kadar küçük olmasa da masada fazla yer kaplamıyor.
  • Kutudan 2 adet yedek switch, 1 adet tuş çıkarma aparatı ve 2 adet switch sökme aparatı çıkıyor.
  • RGB yerine rainbow ışıklandırma var, bu da şık görünüyor.
  • Hot Swap Özelliği: Switch’ler bozulsa bile switch satın alıp takabiliyorsunuz.
  • Driver Uygulaması: Sanırım klavyenin bir driver uygulaması var ama ben bulamadım. (Bilen varsa yardımcı olabilir mi?)

Olumsuz Yönler

• Rainbow ışıklandırma mevcut, ancak RGB olsaydı daha iyi olabilirdi.
  • Kısa süreli kullanımımı göz önünde bulundurarak fazla olumsuz yön belirleyemedim.
  • Kablolar plastikten yapılmış, örgü olabilirdi.
  • Tuşlar zamanla kaygan ve pürüzsüz bir hal alacak gibi duruyor. Ancak uzun süreli kullanım olmadan kesin bir şey söylemek zor.
  • Klavyenin kablosu tak-çıkar değil, yani kablo doğrudan klavyeye bağlı. Bu da biraz olumsuz bir özellik, ama kullanıma engel olmuyor.

Sonuç

Genel olarak klavyeden memnun kaldım. Fiyatı da uygun, bu bütçeyle alınabilecek kaliteli klavyeler arasında yer alabilir. Şu anlık diyeceklerim bu kadar. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim, iyi sosyaller 😊

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun, size RGB mi geldi? Bana gelen model Rainbow çünkü.
Bir de Driver'i nereden indirdiniz
Machenike'nin kendi sitesinden indirdim hocam.

buradan klavyeyi bulup indirebilir, sonrasında istediğin gibi mod'layabilirsin.

Valla bende çok memnun kaldım senin gibi, yeni soluk getirecek gibiler marka olarak.

Ürünü aldım 1 hafta kullandım 5 tane tuşunda lambaları gitti artık çalışmıyor. İadeye vereceğim 400 TL'ye aldığım Blic marka klavyem 4 senedir kullanmama rağmen böyle problem çıkarmadı. Eskidi diye yeni bir ürün alayım dedim tavsiye etmiyorum.

Ürünü aldım 1 hafta kullandım 5 tane tuşunda lambaları gitti artık çalışmıyor. İadeye vereceğim 400 TL'ye aldığım Blic marka klavyem 4 senedir kullanmama rağmen böyle problem çıkarmadı. Eskidi diye yeni bir ürün alayım dedim tavsiye etmiyorum.

Bende bir problem yok (üzerine kola dökülmesine rağmen) :D

++ Edit:

Hocam klavyem geldi, öncelikle kutusu bayağı havalı ve güzeldi. Kutu içeriğinde de keycaps çıkartmak için cımbız gibi şeyler falan vardı bayağı doluydu.

Ürünü kurdum, gelelim artılarına;

• Ürün bir kere görsel olarak mükemmel ötesi, bazı tuşların renkli olması falan da bayağı güzel.
  • Malzeme kalitesi olarak Razer gibi bayağı iyi kaliteyi hissettiriyor.
  • Hotswap özelliği ve bunun için kutuda da yedek keycapsler gönderilmiş.
  • Machenike'in kendi driverları var RGB'yi isterseniz FN ile isterseniz uygulamadan yönetebiliyorsunuz.
  • Tuşa basış hissiyatı champion series tarzında çok hoşuma gitti.

Olumsuz şu an bir yönü yok kablosuda yeterli fakat örme kablo olsa bir tık daha iyi olabilirmiş.

Onun dışında fiyatınında üstünde bir kalite sunuyor.

+ Rep.

++ Edit:

Hocam klavyem geldi, öncelikle kutusu bayağı havalı ve güzeldi. Kutu içeriğinde de keycaps çıkartmak için cımbız gibi şeyler falan vardı bayağı doluydu.

Ürünü kurdum, gelelim artılarına;

• Ürün bir kere görsel olarak mükemmel ötesi, bazı tuşların renkli olması falan da bayağı güzel.
  • Malzeme kalitesi olarak Razer gibi bayağı iyi kaliteyi hissettiriyor.
  • Hotswap özelliği ve bunun için kutuda da yedek keycapsler gönderilmiş.
  • Machenike'in kendi driverları var RGB'yi isterseniz FN ile isterseniz uygulamadan yönetebiliyorsunuz.
  • Tuşa basış hissiyatı champion series tarzında çok hoşuma gitti.

Olumsuz şu an bir yönü yok kablosuda yeterli fakat örme kablo olsa bir tık daha iyi olabilirmiş.

Onun dışında fiyatınında üstünde bir kalite sunuyor.

+ Rep.

Hayırlı olsun, size RGB mi geldi? Bana gelen model Rainbow çünkü.
Bir de Driver'i nereden indirdiniz.

Hocam hala kullanıyor musunuz menmun musunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı