Machenike L8 Pro alınır mı?

ipatavatsizz

Kilopat
Arkadaşlar 250TL indirim ile tam 2 bin TL'ye denk geliyor sizce alınır mı? O kadar para veriyorum bir zahmet RGB'si olsun ki gece nerede elimi attığımda görebileyim diye bu modeli seçtim. Zaten 4k 8k mouse'ları R5 7500F işlemcim çok da kaldırmaz diye düşünüyorum. Ee bu bütçelerde de PAW3395 harici pek mouse da yok. O yüzden en son Machenike L8 Pro'yu alayım dedim ödeme ekranında işlemi bekletiyorum daha iyi bir önerisi olan var mıdır?

Kriterlerim; kablolu/kablosuz olması, en az PAW3395 sensöre ve iyi bir MCU'ya sahip olması, RGB olması ve palm tipinde olması. Son olarak mümkünse hiçbir tuşunda kronik bir sorun yaşatmasın. (1 yıldır Scroll Click atamayan bir fare kullanan biri olarak bu şart.)

Son düzenleme:
Arkadaşlar 250TL indirim ile tam 2 bin TL'ye denk geliyor sizce alınır mı? O kadar para veriyorum bir zahmet RGB'si olsun ki gece nerede elimi attığımda görebileyim diye bu modeli seçtim. Zaten 4K 8k Mouse'ları R5 7500F işlemcim çok da kaldırmaz diye düşünüyorum. Ee bu bütçelerde de 3395 harici pek mouse da yok. O yüzden en son L8 Pro'yu alayım dedim ödeme ekranında işlemi bekletiyorum daha iyi önerisi olan çıkar mı?

Kriterlerim, kabLoLu/kabLosuz olması, en az 3395 sensöre ve iyi bir Mcu'ya sahip olması, RGB olması ve palm tipinde olması. Mümkünse hiçbir tuşunda kronik bir sorun olmaması. (1 yıldır scroll Click atamayan bir fare kullanan biri olarak bu şart.)

7500F kaldırır 4K kullanımı. Laptopta bile 4K stabil kullanıyorum.

SC900 tercih ederdim büyük ihtimalle bunun yerine. Hem satıcısı Amazon hem de küçük detaylarla öne geçiyor.

TTC optik switchler ve TTC Gold encoder kullanıyor. 8K Hz sunabiliyor. Realtek-PixArt arasından seçime bağlı biraz da. Ciddi fark yok ama bilemedim yine de. @Yuiis hocam siz ne diyorsunuz? Realtek için TTC ve 8K Hz'den vaz geçmeye değer mi?

@ca9an attığınız da çok güzelmiş ancak RGB olmasını da kriter koşmuştum ben. Arada kaldım çok fena.

En son RGB olan bir ürün aldığımda sene 2020 falandı sanırım. Üreticiler artık koymuyor bile, çok da aranmıyor zaten. Yerinizde olsam SC900 alırdım ama RGB kesinlikle şartsa bilemeyeceğim.

Alacaksam Max değil Pro modelini alabilirim. Birçok kişi de 8k Hz stabil veremediğini söylemiş. Teknik açıdan SC900 neden attığımdan daha iyi söyleyebilir misiniz? Bunu sırf RGB'si yok diye sormuyorum, eğer SC900 gerçekten daha iyi ise onu tercih edeceğim. @ca9an Zaten klavyem de Aula ve bugün geldi, mouse'unu da alsam tam set olur gibi.

Alacaksam Max değil Pro modelini alabilirim. Birçok kişi de 8k Hz stabil veremediğini söylemiş. Teknik açıdan SC900 neden attığımdan daha iyi söyleyebilir misiniz? Bunu sırf RGB'si yok diye sormuyorum, eğer SC900 gerçekten daha iyi ise onu tercih edeceğim. @ca9an Zaten klavyem de Aula ve bugün geldi, mouse'unu da alsam tam set olur gibi.

Max modeline yeni zam çekmişler zaten. 3950 ile beraber gerçekten güzel fiyatı vardı.

Dediğim gibi hocam hem optic switch kullanıyor hem de TTC Gold encoder var. Scroll sorunu yaşadığınızı belirtmişsiniz. TTC gold, optic encoder olmayanlar arasında en sağlamlardan biri bence. MCU, sensör olarak ciddi bir performans farkı göremezsiniz ama diğer detaylarda SC900 çok daha iyi. L8’in encoderi hakkında bir şey bulamadım. F-switch sanırım.

Valla hem sana güvenerek hem de aynı markadan klavyesini de aldığım için üstüne bir de aynı yetkili satıcısından Aula SC900 Pro'yu sipariş geçtim. Beğeneceğimden eminim. Önerin için teşekkür ederim @ca9an.

@ca9an Attığınız da çok güzelmiş ancak RGB olmasını da kriter koşmuştum ben. Arada kaldım çok fena.
RGB yi şartlama derim kendine. Hem boşa ağırlık katıyor fareye hem de çok fazla şarj götürüyor. Ekran parlaklığını sıfıra almıyorsan ekrandan gelen ışığın yetmesi lazım hocam fareyi görmen için.

TTC optik switchler ve TTC Gold encoder kullanıyor. 8K Hz sunabiliyor. Realtek-PixArt arasından seçime bağlı biraz da. Ciddi fark yok ama bilemedim yine de. @Yuiis hocam siz ne diyorsunuz? Realtek için TTC ve 8K Hz'den vaz geçmeye değer mi?
Hocam bundaki realtek diğer modellerdeki RTL8762GKH modelinden farklı. Bunda RTL8762EKF + RTL8763ESE modeli var. Muhtemelen 8763ESE ana MCU çünkü diğerinin gücü çok düşük ve 8k yı bırak 1k hz de çalışsa iyi dersin. 8763ESE de yine RTL8762GKH modeli kadar iyi durmuyor. Maalesef çok vaktim olmadığı için detaylı araştırma yapmadım ama ilgimi çekti bir ara yapabilirim. Yüzeysel olarak baktığım kadarıyla ortalama bir MCU gibi duruyor.

1768582605803.png
1768582618981.png

Ama encoder olarak farklı bir sistem kullanmışlar, biraz ilgimi çekti ama ne kadar gerekli olduğu tartışılır.

1768582652661.png

Üstteki tuşa bastığında tekerleğin yan kısmındaki engeli çekiyor ve tekerlek pürüzsüz olarak akıcı bir şekilde dönmeye başlıyor. Dediğim gibi güzel düşünülmüş ama ne kadar gerekli tartışılır.

RGB yi şartlama derim kendine. Hem boşa ağırlık katıyor fareye hem de çok fazla şarj götürüyor. Ekran parlaklığını sıfıra almıyorsan ekrandan gelen ışığın yetmesi lazım hocam fareyi görmen için.

Hocam bundaki realtek diğer modellerdeki RTL8762GKH modelinden farklı. Bunda RTL8762EKF + RTL8763ESE modeli var. Muhtemelen 8763ESE ana MCU çünkü diğerinin gücü çok düşük ve 8k yı bırak 1k hz de çalışsa iyi dersin. 8763ESE de yine RTL8762GKH modeli kadar iyi durmuyor. Maalesef çok vaktim olmadığı için detaylı araştırma yapmadım ama ilgimi çekti bir ara yapabilirim. Yüzeysel olarak baktığım kadarıyla ortalama bir MCU gibi duruyor.

Eki Görüntüle 2641457Eki Görüntüle 2641458

Ama encoder olarak farklı bir sistem kullanmışlar, biraz ilgimi çekti ama ne kadar gerekli olduğu tartışılır.

Eki Görüntüle 2641460

Üstteki tuşa bastığında tekerleğin yan kısmındaki engeli çekiyor ve tekerlek pürüzsüz olarak akıcı bir şekilde dönmeye başlıyor. Dediğim gibi güzel düşünülmüş ama ne kadar gerekli tartışılır.

Ben de diyorum beğeni atıp gitti. Meğersem araştırıyormuşsun…

L7 Pro’da kullanılan LP olduğunu sandım ama dediğin gibi değilmiş.

Encoder sanırım eski Logitech ürünlerinden esinlenilerek yapılmış ama dediğin gibi oyun oynayan birisi için ne kadar gerekli?

Valla hem sana güvenerek hem de aynı markadan klavyesini de aldığım için üstüne bir de aynı yetkili satıcısından Aula SC900 Pro'yu sipariş geçtim. Beğeneceğimden eminim. Önerin için teşekkür ederim @ca9an.

Hayırlı olsun hocam şimdiden. Ürün kağıtta iyi duruyor gerçekten. Satıcısı zaten Amazon, sorun olması ya da beğenmemeniz durumunda mağdur olmazsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı