Python Machine Learning vekörel elips tasarımları nasıl doğru yapılır?

artbend3r

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Merhaba. Sabit boyutta vektörel elipsler ile tasarım yapıyorum ve işimi kolaylaştıracak bir yazılım yapmaya çalışıyorum. Corel Draw kullanıyorum ve ML modeli Python'da eğitmeye çalışıyorum. Aşağıdaki örnekle çözmeye çalıştığım problemi açıklayayım: Elipslerin ölçüsü değişmediğinden dolayı aslında yapmaya çalıştığım şey tasarımdaki boşlukları doldurmasını sağlamak. Yöntem olarak inputta boşluk olan bir desendeki objelerin X, y koordinatlarını programdan çekiyorum. Outputta ise eklemek istediğim objenin X ve Y koordinatını veriyorum. Finalde tamamlanmış bir desen oluyor. Ancak her desende inputta vereceğim obje sayısı değişiyor. Bu sorunu çözemedim. Yani 50 obje ve onların X, y değerlerini de input olarak verebilirim, 30 objenin de. Yapmasını istediğim şey +1 obje ekleyip onu boşluğa denk getirmesini sağlamak. Dediğim gibi elipslerin boyutu değişmediğinden yalnızca koordinatı belirlemesi ve koordinatların arasındaki örüntüyü çözmesi benim için yeterli. Daha önce Excel'de sayılar üzerinden 20 değişkenli bir model eğitmiştim ancak burada değişken sayısı dinamik olduğu için nasıl bir yol izlemeliyim bulamadım. Araştırmalarıma göre LSTM bir seçenek ancak orada da max_object tanımlamam gerekti ve en fazla obje olan deseni belirledim. Modeli kullanırken verdiğim yeni desende obje sayısı daha fazla olduğunda kırpma, az olduğunda değerleri 0 ile doldurmak gerekiyor bu da yanlış sonuca yönlendiriyor. Bilgisi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 3.jpg
    512,8 KB · Görüntüleme: 38
  • 4.jpg
    368,5 KB · Görüntüleme: 39
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…