Çözüldü macOS Big Sur Realtek PCI-e FE GBE 2.5G Wi-Fi sürücüsü internete bağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

0XYG3N

Hectopat
Yer
Türkiye
RAM
8GB | Kingston HyperX KHX3000C15D4/8GX
Ekran kartı
Radeon RX 570 Series
Anakart
Asus B450M-Dragon
İşlemci
QuadCore AMD Ryzen 5 PRO 3400G, 3900mhz 39x100
İşletim sistemi: macOS Big Sur.
Kurulum aşamasında dchp olarak seçildi ve devam et dendi ancak internet bağlantısı bulunamadı.
Wi-Fi ve Ethernet çalışmıyor. Realtek'in sitesinde Big Sur desteklemeyen bir sürüm var ve bunu yüklemeye çalıştığımda olmuyor. (EK1)

Nasıl Ethernet'i aktifleştirebilirim?

Çözüm
O şekilde çalışmaması normal, anakartınızın özelliklerine baktığımda RTL8111H Ethernet kartı olduğunu gördüm. Bu kexti EFI\OC\Kexts'e atın ve confige işleyin.
Bir de Wi-Fi olarak ne kullanıyorsunuz?
O şekilde çalışmaması normal, anakartınızın özelliklerine baktığımda RTL8111H Ethernet kartı olduğunu gördüm. Bu kexti EFI\OC\Kexts'e atın ve confige işleyin.
Bir de Wi-Fi olarak ne kullanıyorsunuz?

Çözüm
Türk Telekom Fiber 5G

OpenCore ile kurulum yapmadım.

Bunda OpenCore var zaten, Ethernet için üstteki dediğim işlemleri yapın. Wi-Fi olarak USB adaptör mu kullanıyorsunuz? Çünkü bildiğim kadarıyla o anakartta Wi-Fi yok.

Bunda OpenCore var zaten, Ethernet için üstteki dediğim işlemleri yapın. Wi-Fi olarak USB adaptör mu kullanıyorsunuz? Çünkü bildiğim kadarıyla o anakartta Wi-Fi yok.

Wi-Fi için USB kullanıyorum evet.

Nasıl kurulacağının detaylı açıklaması var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Wi-Fi için USB kullanıyorum evet.
Tamam o zaman onun tam modelini belirtin.
Nasıl kurulacağının detaylı açıklaması var mı?
Bu Windows sürücüleri gibi setup şeklinde kurulmuyor, kext dediğimiz (açılımı Kernel Extensions) dosyaları ile kullanıyoruz. Kext de sürücü gibi diyebiliriz. O Github linkindeki zipi indirin ve Release klasöründeki kext uzantılı dosyayı USB'nin içindeki EFI\OC\Kexts klasörüne atın. Sonrasında yukarıda attığım rehberdeki confige işleme işlemlerini yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…