macOS Big Sur uygulama desteği

rownes

Centipat
Selamlar, bayağıdır Hackintosh yapmak istiyordum açıkçası, dün @Kleyn ile biraz konuştuk ve kendisi sistemimin uyumlu olduğunu söyledi. Benim işim dolayısı ile çift monitör kullanmam çok önemli, ilk kriterim bu açıkçası bu olmaz derseniz baştan vaz geçeceğim çünkü iş için kurmak istiyorum. Oyun oynadığım vakitler ( günde 1 saat bile değil neredeyse ) Windows'a geçmeyi düşünüyorum. Bunun haricinde meraktan sormak istediğim App desteği olarak ne durumda macOS? Bu ne cahil cahil soru demeyin arkadaşlar ilk defa ilgi alanıma girdi mesela Netflix, Spotify gibi uygulamalar yüklenebiliyor mu? Bu sorduğum soru kriter değil tabii tarayıcıdan da kullanılıyor fakat merak ettiğimden soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı Windows gibi birçok uygulama desteğine sahip ama çok ünlü olmayan bazı uygulamaların desteği yok elbette ama zaten bu sorunu da Parallels yardımı ile çözebilirsiniz muhtemelen. Bunun dışında Netflix'in macOS için programı yok diye biliyorum ama zatten pek gerek yok gibi çünkü Safari gibi tarayıcılar ile kolayca açılıyor sitesine girerek. Onun dışında bazı programlar hem App Store hem de ".pkg", ".app" şeklinde indirilebiliyorlar. Eğer önceliğiniz oyun ise Windows'ta olan oyunlar kadar büyük bir kütüphaneye sahip değil ama ETS 2 gibi basit oyunları kolayca bulabilirsiniz. Bir de bunun cahilllik ile alakası yok ki, bizim amacımız doğru cevapları vermek : ). Bir de en çok kullandığınız programlar nedir (sormamın sebebi destekleniyor mu desteklenmiyor mu kontrol edeceğim)? Discord gibi şeyler de macOS'te mevcut.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Şu an M.2 SSD de Windows 11 var, oyun oynamak istediğimde Windows'a geçmeyi düşünüyorum. 1TB HDD'den 350GB yer ayırıp ona da macOS kurmak istiyorum iş için. Yani Visual Studio Code ve IDE programlar kullanılacak kodlama için. Onun haricinde, Spotify ve Netflix(dediğiniz gibi iki uygulama da Safari'den çalışıyor o yüzden aman aman öncelik değil asla). Geri kalan aktivitelerde klasik Safari üzerinden YouTube, Twitch vs. zaten ana temel olarak Windows'u elimde tutacağım ki gün içerisinde ona geçişim ya olur ya olmaz bile oyun için geçerim sadece vakit kalırsa, kafa dağıtmak istersem. macOS tamamen iş için olacak anlayacağınız.

Olmazsa olmazım olan çift monitör kullanımı işim gereğince. Google'da biraz araştırdım sanırım çift monitör kullanılıyormuş.

MacOS'u HDD'ye kurmak çok zayıf çalışmasına neden olacaktır. M.2 SSD'ye kurmanı tavsiye ederim.

M.2 SSD'nin alanı büyükse Dual boot yaparak kullanabiliyorsun. Bende macOS kullanıyorum 500 GB M.2 diskimde açılışta macOS'mu olsun Windows'mu olsun diye soruyor.

Benim de M.2 SSD 500 GB. 386 GB boş alanı var şu an. Okuduğum rehberlerde tek diskten boot olmuyor falan diye uyarı geçmişler sürekli o yüzden böyle bir yola başvurmuştum bende.

Visual Studio Code ve bunun gibi programların macOS'te desteği var. Bu yüzden bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Onun dışında çift monitör kullanımı "bana göre" çoğu işletim sistemine göre çok daha iyi. Zaten işletim sistemi kurulduktan sonra gayet iyi bir çift monitör sistemi olduğunu göreceksiniz. Onun dışında "Spotify" programı var. Netflix için bir program yok sadece. Twitch var mı emin değilim. Bu arada sisteminiz destekliyor ise yeni imajlar ile Monterey bile kurabilirsiniz : ).
MacOS'u HDD'ye kurmak çok zayıf çalışmasına neden olacaktır. M.2 SSD'ye kurmanı tavsiye ederim.
Eğer HDD çok eski değil ise çok büyük bir sorun yaratmıyor. Ben HDD'de Big Sur kullanıyorum ve çok kötü bir performans yok. Sadece arada takılıyor ama onun dışında gayet iyi çalışıyor.
Benim de M.2 SSD 500 GB. 386 GB boş alanı var şu an. Okuduğum rehberlerde tek diskten boot olmuyor falan diye uyarı geçmişler sürekli o yüzden böyle bir yola başvurmuştum bende.
Tek disk ile DualBoot oluyor ama biraz işkence. Çünkü Windows'un EFI dosyalarını bozma ihtimaliniz çok yüksek. Bozulduktan sonra belki çözebilirsiniz ama onunla uğraşmaya değmez yüksek ihtimalle.

Bilgisayarı toplayalı 2 sene oldu. Yani HDD 2 senelik. Windows'u bozmak istemiyorum açıkçası. Hiçbir bilgim olmayan bir konu hakkında düzeltmeyi de yapamam diye düşünüyorum. Monterey tercih etmeme sebebim yeni çıkmış olması yani anladığım kadarıyla öyle en azından yanlışsam düzeltin. Big Sur daha stabil olabileceği kanısına vardım.

Önceki imajlarımızda Monterey biraz kötü çalışıyordu ama onun dışında yeni çıkacak imajlar ile bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ama zaten sonradan Big Sur'dan yükseltme yapabilirsiniz. 2 senelik HDD'nin çok sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum çünkü ben 3-4 yıllık bir HDD kullanıyorum ve gayet iyi bir performans sunuyor. Tabi özelliklerine göre de değişecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…