macOS Big Sur uygulama desteği

Kullanmış olduğum HDD. Bu kurulum sonra donanımları tanıtma işlemleri vs çok karışık geldi açıkçası. Ekran kartım sanırım zaten otomatik olarak tanımlı oluyormuş kendi desteği varmış. Ethernet, ses driverları falan kuruluyormuş sanırım.

Çok eski bir model değil ve hızı da iyi gibi duruyor. MacOS için gayet yeterli gibi.

Çok eski bir model değil ve hızı da iyi gibi duruyor. macOS için gayet yeterli gibi.

Şu an disk ayırımı yaptım, 32 GB USB'ye imaj dosyamı yazdırdım(tabii doğru yazdırdıysam. 13GB olan dosyayı yazdırdım) bakalım girişeceğim bir işe. Bu aygıt tanıtmaları nasıl yapacağım bilmiyorum. Az bunlar için bir şeyler okuyayım da kuruluma sonradan geçeceğim. Bu arada siz moderatörsünüz sorayım, şimdi hazır burada konum açık iken kurulumda herhangi bir hata alırsam bu konudan mı yardım isteyeyim sizden yoksa başka konu mu açmak gerekli?

Şu an elimde bulunan dosyaları ekte görsel olarak paylaştım. USB'ye yazdırdığım dosya dışında olan EFI dosyası ile ne yapacağım?
İşime yarayan Ryzen işlemci için olan dosyanın adını "config.plist" yaptım fakat bunu nerede kullanacağımı anlamadım.

Benim USB'ye yazdırdığım imaj dosyası ile EFI klasöründeki dosyalar farklı galiba anlayamadım beynim yandı

USB'ye yazdırdığımda 7.0.1 OpenCore diyor diğer klasörde 7.0.5 diyor. Ama zaten imaj ve EFI klasörleri ayrı olarak indirilmişti bir değildi ki.
@Yiğit Gençer hocam merhabalar, sizin imaj dosyanız ve @tristessehivernale hocamın EFI'si ile yüklemeye başladım. Yukarıdaki attığım görseldekiler ile yapamamıştım. Install dedikten sonra Apple logosu gelip ekran kararıyor ve görüntü vermiyor. Agdpmod = pikera kodu eklemem gerekli olduğunu gördüm fakat nereye ekleyeceğimi bir türlü çözemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1.png
    76,7 KB · Görüntüleme: 51
  • 2.png
    95,6 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Çok daha farklı bir konu ile alakalı ise yeni konu açmanızda fayda var. Bunun dışında EFI dosyasını yapan kişi eğer doğru yaptı ise 1. fotoğrafta sağdaki EFI daha güncel. Bunu düzeltmek için de EFI diskinin içindeki eski "EFI" adlı klasörü silin ve yerine indirdiğiniz EFI dosyasını koyun ve adını "EFI" olarak adlandırın. Bundan sonra diskin görünümünü ve "EFI" klasörünün içini de ekran görüntüsü ile atın. Onun dışında config dosyanızı doğru adlandırdıysanız kuruluma USB ile boot ederek devam edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…