macOS bütün cihazlara kurulur mu?

Lisans olduğu sürece her türlü cihaza kurulur mu?

Ne lisansı? macOS sadece Apple'in bilgisayarlarında kullanılmaktadır. Alternatif olarak Hackintosh ya da sanal makine gibi alternatifler vardır. Hackintosh biraz zor işlemdir. Uyumluluk da, ekran kartı da falan filan... Yeni çıkan Mac'ler ARM tabanlı olacağı için Hackintosh kullanılmaz olacak gibi gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacOS kurmazsınız. MacOS sadece Apple bilgisayarlarda kullanılabilir. Hackintosh kuracaksanız. AMD ise kurulumu çok zor diye biliyorum. Intel'de biraz daha kolay kuruluyor diye biliyorum. Apple olmayan bir bilgisayara Apple'ın işletim sistemini kurmak yasal değil.

Yasal mı, değil mi tartışılır. Apple kişisel kullanıcıların Hackintosh yapmaları konusunda önünü kesmiyor, bilakis izin veriyor diyebiliriz. Ayrıca Hackintosh kurarken Apple'ın EULA sözleşmesini kabul ediyorduk yanlış hatırlamıyorsam. Yasal mı, değil mi Apple karar versin.

Bir yerde sözleşmede öyle bir madde geçtiğini görmüştüm.

Kimse soruya direkt olarak cevap vermemiş, ben vereyim; macOS lisansın var diye iMac/MacBook dışındaki cihazlara direkt olarak macOS kuramazsın. Dolaylı yoldan Hackintosh dediğimiz, Apple'ın, Intel işlemcilere geçiş yapması ile başlamış olan bu işlemi yaparak macOS kurabilirsin.

İngilizceniz varsa aşağıdaki video sorularınızı cevaplar. Kısaca İngilizce bilmeyenler için videoyu özetleyeyim.(Yoksa ceza alırım.) Manjaro isimli bir GNU/Linux dağıtımı üzerinde QEMU/KVM sanal makinesi oluşturuluyor ve bunun üzerine macOS kuruluyor. QEMU/KVM en performanslı sanal makinelerden biri. Videodan anlatığım kadarıyla bunu yapabilmek için de önceden bir Mac/MacBook cihaz sahibi olmanız gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…