AMD tabanlı sistemlerde yapmanız gereken BIOS ayarları; İlk olarak BIOS'da Optimize Defaults yapıp kaydedin. Secure Boot > Disabled/Other OS. IOMMU > Disabled. XCHCI > Enabled. Legacy USB > Disabled. Ayrıca sisteminizde UEFI devrede olduğuna emin olun. Intel tabanlı sistemlerde yapmanız...
www.technopat.net
Linkteki imajla Catalina kurulumunu tamamladım. Kurulumdan sonra başlatmak istediğimde resimdeki gibi kalıyor. Güvenlik modda denediğimde (-x) yazılardan sonra ekran siyah oluyor.
Overclocking \ CPU Features → Intel Virtualization Tech : [Enabled]
Overclocking \ CPU Features → Intel VT-D Tech : [Disabled]
Boot → Boot mode select : [LEGACY+UEFI]
Bu ayarların hepsini yaptım ve nv_disable=1 komutunu ekledim. Açılan ekranda biraz bekledim ve kurulumu tamamladım. Şuan sanırım her şey çalışıyor. Tahminim beta olduğu için pencereler bazen yavaş hareket ediyor.
Tabi ki bir sorunum var O da klavyede " tuşuna bastığımda < karakteri çıkıyor. Tuşların yerleri değişmiş gibi. İnternet yer alan çözümlere baktım ama saatlerdir çözemedim.
Klavye Corsair K70 M2.
Klavye sorununu şu linkteki adımları takip ederek çözdüm.
I'm using a MacBook Pro with a Swedish physical keyboard but with a U.S. layout defined in System Preferences. However, the tilde (~) and plus-minus (±) keys seem switched. The following key combin...