MacOS donanım tavsiyesi

Abdullahozdn

Centipat
Merhaba arkadaşlar,

Şuanda 2015 mid Macbook Pro kullanıyorum fakat video editlemede yetersiz kalmaya başladı. Tonymac ten donanımlara baktım fakat sizden de tavsiye almak istedim. Videoları reel time 4K işleyemeyeceğimin bilincindeyim ama normal hızlarda takılmadan videoları izlemek ve export süresinde hızlanmak istiyorum. Bütçe olarak da 20K ya kadar çıkabilirim. Sisteme M.2 ve SSD entegre ederek macOS ve Windows'u aynı anda kullanmak istiyorum. Yani işin özü hem Gaming hem de workstation olarak kullanacağım. Bu sisteme şu an da kullandığım Samsung chg90 ve LG 29um65 bağlanacak. Ayrıca 49 inç curve TV alıp sisteme bağlayacağım. Bir de m-Audio BX8d3 stüdyo monitörlerimi bağlamak için ses kartı da takmam gerekecek. Donanım tavsiyerlinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben direk sistem önerisi yapmıyorum. Hackintosch olacağı için %100 sorun çıkarmaz da denilemez.
Siz temel olarak düşündüğünüz sistemi kabaca yazın, sonra gerekli düzenlemeleri birlikte yapalım.

Merhaba,
İşlerden anca dönüş yapabiliyorum kusura bakmayın.

Anakart olarak, ASUS ROG CROSSHAIR VIII FORMULA X570
İşlemci olarak, Ryzen 9 3900x veya 3950x düşünüyorum
Ekran kartı olarak, Asus RTX 2080 Ti OC 11 GB
Kasa olarak, Cooler Master Cosmos C700M
Anakarta uygun RAM, donanımlara göre PSU ve bir sıvı işlemci soğutucu yüksek ihtimal 360mm olarak.

Önemli olan noktalardan biride ofise gelen müşterilerin birazda gözünü doldurmak Yani reklam olayıda var işin içinde. Tüm donanımlar değişebilir, ileriye dönük bir cihaz yapmak istiyorum. Ayrıca OC olaylarınada girmeyeceğim. Ekran kartı o yüzden OC versiyonu olmasada olur. Bütçe olarakta 20k demiştim biraz daha zorlayarak üst limitlere çıkmaya çalışabilirim, Bütçeyi çok düşünmeyin öncelikli hedefim işlerimi seri ve aksamadan yapabilmek.
Yardımları için herkese şimdiden teşekkürler.

macOS için AMD önermiyorum. Ayrıca RTX için şimdilik destek yok.
Intel tabanlı bir sistem olmalı. Ayrıca dediğim gibi GPU sorun çıkartır. Örnek olarak GTX 1060 alsanız High Sierra kullanabilirsiniz ama Mojave'de sorun çıkartır. Mojave için AMD GPU önereceğim ama sizi tatmin etmeyecek muhtemelen bu bütçe ve isteklerinize göre

İsteklerim biraz değişik farkındayım Bizim sektörde maalesef böyle. MacOs işletim sistemli bir cihaz görmedikleri zaman profesyonel değilmiş gibi algılanıyor. Şu anda en güncel donanımlar ile neler yapabiliriz? Bütçe durumlarını maximumda tutuyorumki önümüzdeki 4-5 yıl donanım ile uğraşmak istemiyorum. Dolar kuru yüksek olduğu için yeni çıkacak Macpro cihazıda alamayacağız. Mecbur ya PC yada toplama bir macOS yapacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…