Çözüldü macOS High Sierra Sistem Kapanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Sorunum başlıktaki gibi; sistemin çalışmasında bir sorun yok. Ama bilgisayar bir türlü kapanmıyor. Kapatmaya çalışınca ekran kararıyor ama fanlar dönmeye devam ediyor. Ardından bilgisayar sanki yeniden başlatmışım gibi yeniden açılıyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Clover Configurator ile FixShutdown'ı, AppleRTC'yi çoktan işaretledim, fakat bir şey değişmedi.
Sistemim:
  • Asus H81M-K
  • Intel Pentium G3250
  • EVGA GeForce GT630
  • Corsair 4 GB Bellek
  • 120 GB Samsung 850 Evo ve Seagate 1 TB HDD
  • Sistem macOS High Sierra 10.13.1 ve SSD'de kurulu
Bu arada, sistem kimliği olarak iMac14,2 kullanıyorum ve sistemde NullCPUPowerManagement kexti yüklü.

Buyurun.
IMG_0931.jpg

Benzer bir sorunda ben yaşıyorum, ama benim sorunum bilgisayar uzun kullanımdan sonra kapanmaması. Açıp bir yarım saat kullanıp kapattığımda kapanıyor ama 7-8 saat açık kaldıktan sonra kapayım dediğimde ekran kararıyor, kasa çalışmaya devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-NullCPUPowerManagement kexti silin.
2-Clover/Binaris Patch kısmında AppleIntelCPUPM Patch işaretleyin. Clover config.plist dosyasına girdiyi kayıt edin.
3-Sorun düzelmezse config.plist dosyanızı paylaşın.

İlk seçeneği denedim. Şimdi biraz kullanıp sonuçlarını yazarım. 2. seçenek için Clover'da o bölümü bulamadım.

Farklı SMBIOS'lar ile denedin mi ?
Hayır, direk iMac14,2 SMBIOS kimliğini kullandım. iMessage'da etkinleşince değiştirmek istememiştim.
Arkadaşlar sorunumu şu rehber sayesinde çözdüm: How to: Intel Pentium G3XXX and Celeron G1XXX (Haswell) works with speedstep Yosemite 10.10 and Mavericks 10.9 - OSx86 10.10 (Yosemite)
iMac13,2 kimliği ile verdiğim linkteki rehberi takip ettim ve sonuç harika. Sistem artık tamamen kapanıyor. Yeni SMBIOS kimliği ile de iMessage'ı etkinleştirdim, kurulumu APFS olarak değil HFS+ olarak yaptım ve TRIM devrede. Her şey iyi çalışıyor şu anda. Yine de yardımınız için teşekkürler.
Kullanmak isteyen olursa diye hazırladığım config.plist dosyasını (Seri numarası, UUID numaraları vs. olmadan tabii :)) ve SSDT dosyasını Google Drive'a yükledim. İsteyenler dosyaları Drive'dan indirebilirler: CPUPM.zip
iMessage ve FaceTime için indiren kişi kendi oluşturacağı kodlarla ROM, Board Serial Number, UUID ve Serial Number alanlarını doldurabilirler. MLB boş kalacak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı