macOS için C++ için comp nasıl yapılır?

ucserin

Kilopat
Bilgisayar mühendisliği okuyorum "object oriented programming" dersinde C++ görmeye başladık. Evdeki masaüstü bilgisayarıma Visual Studio kurdum gayet iyi gibi duruyor ama Mac için bir uygulama bulamadım Visual Studio indirmeye çalıştım ama sanırım olmuyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Not: Başlık compiler önerisi olacaktı yanlış olmuş.

Son düzenleme:
İşiniz zor gibi, en son Beta'sı vardı diye hatırlıyorum Mac için ama ne oldu hatırlamıyorum. Visual Studio Code belki iş görür.

Homebrew ile gcc yada clang yükleyebiliyor olmalısın. İkisi de işini görür. Kodları yazarken CLangd eklentisiyle VS Code kullanırsın, derlemek için de gcc yeterli gelir şimdilik.

İşiniz zor gibi, en son Beta'sı vardı diye hatırlıyorum Mac için ama ne oldu hatırlamıyorum. Visual Studio Code belki iş görür.

Denedim şimdi de hata veriyor sebebini anlamadığım bir şekilde.

Derleyici nedir, IDE nedir vs. öğretmediler mi?

Kastınızı anlamadım. Ne kullandığımız mevzularına pek karışmıyorlar genelde. Öneri olursa da genelde Windows için oluyor.

Homebrew ile gcc ya da clang yükleyebiliyor olmalısın. İkisi de işini görür. Kodları yazarken clangd eklentisiyle VS Code kullanırsın, derlemek için de gcc yeterli gelir şimdilik.

Gcc ya da clang ne anlamadım desem.

Denedim şimdi de hata veriyor sebebini anlamadığım bir şekilde.

Kastınızı anlamadım. Ne kullandığımız mevzularına pek karışmıyorlar genelde. Öneri olursa da genelde Windows için oluyor.
Öneriden bahsetmiyor. Ne olduklarını öğretmediler mi diyor. Compiler isteyip IDE yüklü olmalı mı diye soruyorsun, o yüzden böyle bir yanıt aldın -yanlış anlamıyorsam-.

Öneriden bahsetmiyor. Ne olduklarını öğretmediler mi diyor.compiler isteyip IDE yüklü olmalı mı diye soruyorsun, o yüzden böyle bir yanıt aldın -yanlış anlamıyorsam-.

İlk yıl bazı sebepler dolayısı ile okuldan uzak kaldım tam bilmiyorum.

Gcc ya da clang ne anlamadım desem.
GNU Compiler Collection, LLVM CLang. İkisi de C/C++ için compiler koleksiyonu barındırıyor. İkisinden birini yükleyip projelerini derleyebilirsin. Homebrew ile yüklenebiliyor. xcode'da yüklü olmalı sanırım. Bazı sayfalarda xcode-select -install komutu da kullanılmış gcc ve clang yüklemeden önce. Build araçları gerekliyse ve xcode sağlıyorsa o araçları, ondan dolayıdır muhtemelen. Denersin.

Terminale xcode-select --install yazarsan sanirim kendi kendine C++ derleyicisini yukluyordu. IDE olarakda CLion kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…