Bilgisayar mühendisliği okuyorum "object oriented programming" dersinde C++ görmeye başladık. Evdeki masaüstü bilgisayarıma Visual Studio kurdum gayet iyi gibi duruyor ama Mac için bir uygulama bulamadım Visual Studio indirmeye çalıştım ama sanırım olmuyor. Önerilerinizi bekliyorum.
Not: Başlık compiler önerisi olacaktı yanlış olmuş.
Homebrew ile gcc yada clang yükleyebiliyor olmalısın. İkisi de işini görür. Kodları yazarken CLangd eklentisiyle VS Code kullanırsın, derlemek için de gcc yeterli gelir şimdilik.
Homebrew ile gcc ya da clang yükleyebiliyor olmalısın. İkisi de işini görür. Kodları yazarken clangd eklentisiyle VS Code kullanırsın, derlemek için de gcc yeterli gelir şimdilik.
Öneriden bahsetmiyor. Ne olduklarını öğretmediler mi diyor. Compiler isteyip IDE yüklü olmalı mı diye soruyorsun, o yüzden böyle bir yanıt aldın -yanlış anlamıyorsam-.
Öneriden bahsetmiyor. Ne olduklarını öğretmediler mi diyor.compiler isteyip IDE yüklü olmalı mı diye soruyorsun, o yüzden böyle bir yanıt aldın -yanlış anlamıyorsam-.
GNU Compiler Collection, LLVM CLang. İkisi de C/C++ için compiler koleksiyonu barındırıyor. İkisinden birini yükleyip projelerini derleyebilirsin. Homebrew ile yüklenebiliyor. xcode'da yüklü olmalı sanırım. Bazı sayfalarda xcode-select -install komutu da kullanılmış gcc ve clang yüklemeden önce. Build araçları gerekliyse ve xcode sağlıyorsa o araçları, ondan dolayıdır muhtemelen. Denersin.