macOS icin R5 1600 AF vs i3 12100F

overrman

Kilopat
Daha fazla  
(Yazi uzun geldiyse direkt ikinci paragrafi okuyabilirsiniz)
Gecen sene kendime bir kasa toplamistim (parcalar asagida) yaklasik 1000-1100 euro civari bir meblağ ödedim toplamda. Okulda kullanmak icin uygun fiyatli Pentium Gold islemcili bir laptop kullaniyordum evde de kasayi kullaniyordum. Ödev dosyalarini vs. iki bilgisayar arasinda gecirmek ve iki farkli bilgisayardan calismak pratik olmadigi icin ve her şeyi tek bir bilgisayardan yapmak icin güclü bir laptop aldim ve kasayi satisa koydum. Gecen seneki ekran karti fiyatlarindan dolayi dünyanin parasi verdigim sistem (özelliklerine göre) şu anda 450 euroya bile alici bulamadigim icin satmaktan vazgectim ve macOS kurup kullanmaya karar verdim.

Sorum su, su an sistemimde R5 1600 AF var. Islemci-anakart-RAM toplu satip Intel'e gecersem yaklasik en az 70-80 euro fazladan para vermem gerekiyor islemciyi ikinci el almama ragmen. Aradaki fiyat farkina ve zamana degecek bir fark olur mu yoksa 1600 de su an icin isimi görür mü? Bilgisayarimi günlük kullanim icin kullanacagim. Belki ileride Garageband kullanabilirim müzik kaydi icin ama önceligim degil.

Sistem.
-R5 1600 AF.
-Gigabyte B450 Aorus Elite V2.
-Gigabyte 2x8GB 3333 MHz RAM.
- RX 6600.
-Crucial 250GB SATA SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günlük kullanım ve ilerideki Garageband için 1600 AF yeterli olur.

Gecen sene kendime bir kasa toplamistim (parcalar asagida) yaklasik 1000-1100 euro civari bir meblağ ödedim toplamda. Okulda kullanmak icin uygun fiyatli Pentium Gold islemcili bir laptop kullaniyordum evde de kasayi kullaniyordum. Ödev dosyalarini vs. iki bilgisayar arasinda gecirmek ve iki farkli bilgisayardan calismak pratik olmadigi icin ve her şeyi tek bir bilgisayardan yapmak icin güclü bir laptop aldim ve kasayi satisa koydum. Gecen seneki ekran karti fiyatlarindan dolayi dünyanin parasi verdigim sistem (özelliklerine göre) şu anda 450 euroya bile alici bulamadigim icin satmaktan vazgectim ve macOS kurup kullanmaya karar verdim.

Sorum su, su an sistemimde R5 1600 AF var. Islemci-anakart-RAM toplu satip Intel'e gecersem yaklasik en az 70-80 euro fazladan para vermem gerekiyor islemciyi ikinci el almama ragmen. Aradaki fiyat farkina ve zamana degecek bir fark olur mu yoksa 1600 de su an icin isimi görür mü? Bilgisayarimi günlük kullanim icin kullanacagim. Belki ileride Garageband kullanabilirim müzik kaydi icin ama önceligim degil.

Sistem.
-R5 1600 AF.
-Gigabyte B450 Aorus Elite V2.
- RX 6600.
-Crucial 250GB SATA SSD.
Hemen hemen aynı sistemde MacOS kullanıyorum, bence anakartdaki mikrofon girişi çalışmaması dışında bir sıkıntısı yok.

Peki anakart olarak dikkat etmen gereken bir şey var mı macOs uyumlu donanımlar yazısında model belirtilmemiş lga1700 soket herhangi bir anakart uyumlu çalışır mı yoksa belli modelleri mi kullanmam lazım. Suan için değil ama ileride Intel’e geçersem mini itx sisteme geçmek istiyorum bu formfaktörde herhangi bir anakart kullanabilir miyim?

Ben bu anakartı almayı düşünüyorum

Sistem.
-R5 1600 AF.
-Gigabyte B450 Aorus Elite v2.
- RX 6600.
-Crucial 250GB SATA SSD.

macOS için en mantıklısı Intel mimarili bir sistem kullanmak Intel Core i3-12100F bence en mantıklısı.

Peki anakart olarak dikkat etmen gereken bir şey var mı macOS uyumlu donanımlar yazısında model belirtilmemiş LGA1700 soket herhangi bir anakart uyumlu çalışır mı yoksa belli modelleri mi kullanmam lazım. Şu an için değil ama ileride Intel'e geçersem mini ITX sisteme geçmek istiyorum bu formfaktörde herhangi bir anakart kullanabilir miyim?

Ben bu anakartı almayı düşünüyorum.

Herhangi bir anakart kullanmak yerine başarılı kurulum olan anakartlara yönelmenizi öneriyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı