Arkadaşlar bu Asus N10 kullananıp da, Maps, Siri, Find My Mac'de konum bulabilen var mıdır?

Tp-link TL-WDN4800 alacağım ama Hackintosh Sierra 10.12.3 ile sorunsuz çalışır mı? AirDrop, AirPlay, Handoff özellikleri aktif olur mu? Yabancı forumlarda çalıştı diyen de çalışmadı diyen de var. Sizce almalı mıyım?

Daha önceden bu konuya kafa yormuş ve Asus N10 Nano, AR5BXB112 ve son olarak Broadcom 94360CD Wifi+BT4.0 almış biri olarak bildiklerimi paylaşayım.

Asus N10 Nano:
Bunu almak son tercihiniz olsun. Sadece ve sadece wifi özelliği sağlıyor. Desktop ile ethernetten bağlanıyorsanız, almayın. Laptop ile içini açmadan wifi istiyorsanız, alın. Hiç bir doğal(native) özellik kazandırmıyor.

AR5BXB112:
Apple AirPort AR5BXB112 802.11n Wireless Wifi 450M PCIe Card for Mac Pro/Macbook

Yukarıdaki linkten aldım. Bunu almanız yetmiyor, bir de pci adapter almanız lazım. Pci karta bunu takıp desktopta kullanıyorsunuz. Tamamen native ve tak çalıştır(OOB). O kart da burada:
Amazon.com: Mini PCIe to PCIe Express Adapter + 3 WiFi Antenna: Computers & Accessories

Bu kart native wifi özelliği sağlıyor. Maps, Siri, Hava durumu gibi uygulamalarda konum bulmanızı sağlıyor. En kötü almanız gereken bu olsun. Ben aşağıda linkini vereceğim kartı aldıktan sonra ihtiyacım kalmadı ve satıyorum. Bana maliyeti 26$ oldu bu 2 parçanın. Bir de Broadcom BT4.0 aldım, kombine olarak kullanıyordum.

Broadcom BCM94360CD:
Broadcom BCM94360CD Dual Band 1300Mbps 802.11AC PCI-E WiFi Bluetooth 4.0 Adapter

Eğer her şey tam olsun diyorsunuz, almanız gereken kart bu. Sierra 10.12.2 ile Handoff özelliği bozuldu(sebebi bilinmiyor) ancak El Capitan'de, Native Wifi, konum bulma, Handoff(çift yönlü, mac>ios, ios>mac), Airdrop, Instant Hotspot, Bluetooth mouse, keyboard, telefon görüşmesine hackten cevap verme vs.. çalışıyor. Airplay olması için, ekran kartının intel olması yani IGPU olması lazım. Airserver uygulaması yeterli Airplay için.

Kısacası, bir şey bilmezken, gidip bu Asus dongle'a boşuna para verdim. Niye tavsiye ediliyor gibi bir şey demiyorum, kimseyi suçlamıyorum ancak sadece işletim sistemi Mac olsun ve wifi da olsun diye tavsiye eden varsa, henüz Hackintosh'u tam bilmiyor. Bilen kişi bunu tavsiye edemez. Atheros iş görecek bir kart ve maliyet 26 dolar. Bunun yanına Bluetooth dongle kullanmak gerekiyor(maalesef onu da aldım) ancak Handoff ve Airdrop dongle ile çalışmıyor(El Capitan için konuşuyorum). Eğer tam bir Hackintosh olsun diyorsanız, BCM94360CD kullanabilirsiniz. Sierra sorunlu bir sistem(sizde sağlam çalışabilir ancak El Capitan'den memnun olup, Sierra'dan memnun olmayan çok kişi var, bunlardan biri de benim) ve El Capitan'de tam bir uyum sağlıyor. Verdiğim linkler alışveriş yaptığım linkler, daha iyisini veya daha kötüsünü bulabilirsiniz ancak son kartı araştırarak aldım ve gerçek iMacler için yapılmış bir kart ve fiyatı 50 dolar.

Son düzenleme:

Detaylı ve bilgilendirici cevap için teşekkür ederim. Son verdiğiniz link üzerine araştırmalara başlıyorum.

Ben El Capitan'ı şu an kullandığım masaüstü sistemde tam olarak ayağa kaldıramadım maalesef. Hackintosh ile ilgili ilk uğraşılarım da tam El Capitan zamanlarına denk geliyor. Çok uğraşmıştım ama bir türlü istediğim şekilde çalıştıramamıştım. Ama Sierra sisteme tabiri caizse cuk oturdu. Sadece çok istediğim Airdrop ve AirPlay özelliklerini aktif edemedim. Şimdi verdiğiniz tavsiyeler doğrultusunda bunu da hallederim inşallah.

Dediğim gibi, Airplay Airserver adlı uygulama ile tam verimli çalışıyor. Airdropda da sorun yok. Bu arada tam sistemi yazar mısınız?

Dediğim gibi, Airplay Airserver adlı uygulama ile tam verimli çalışıyor. Airdropda da sorun yok. Bu arada tam sistemi yazar mısınız?

Aslında yeni bir sistem değil ama güzel çalışıyor. Test ettiğim bazı iMac'lerden daha hızlı şu an
  • Intel Core i5 3470 (Ivy Bridge)
  • MSI B75MA-P45 (MS-7798)
  • Corsair 16GB DDR3 (4x4)
  • Nvidia GeForce GTX 980
  • OCZ Vertex 2 SSD (120GB) [Windows 10 kurulu]
  • 1TB Seagate Mekanik HDD [Sierra kurulu]
Çalışanlar:
  • Ethernet Ağ kartı
  • Ses
  • Ekran kartı
  • Anakart sensörleri
  • USB 3.0 portları
  • Uyku moduna geçme özelliği
Şu an tek sıkıntı Sierra'nın kurulu olduğu disk mekanik. O yüzden performans biraz düşük. Bunun dışında bir problem yok.

Aslında El capitan ile sorun çıkarmaması lazım ama ilginç. Bende 3570 var ve anakart MSI Z77-G45. B75 boardları bilmiyorum açıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…