Monterey'i yükleye girdim bitti. Ardından NVRAM clear yapıp macOS installer'a girdim çubuk biraz ilerledi ve “Need System update” dedi kaldı. Sonra choose startup disk diye bir yer açıldı kaldı orada.
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
Monterey'i yükleye girdim bitti. Ardından NVRAM clear yapıp macOS Installer'a girdim çubuk biraz ilerledi ve “need System update” dedi kaldı. Sonra choose startup disk diye bir yer açıldı kaldı orada.
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
En geç 1-2 güne Big Sur ve Monterey imajlarımız güncellenecek. Keza AMD Ryzen config içerikleri de güncellendi. Bekleme şansınız varsa beklemenizi öneririm. Üstte atılan EFI'deki gibi gereksiz kextler barındırmıyor en azından. BIOS versiyonunuzu da öğrenin. Pre-2020 bir BIOS varsa, güncel configlerdeki Quirk farklılıkları hatalara sebep olabilir. Çoğu güncel Ryzen configler Late-2020 BIOS sürümlerinin gerektirdiği Quirk ayarlamalarına göre yapılmakta.
En geç 1-2 güne Big Sur ve Monterey imajlarımız güncellenecek. Keza AMD Ryzen config içerikleri de güncellendi. Bekleme şansınız varsa beklemenizi öneririm. Üstte atılan EFI'deki gibi gereksiz kextler barındırmıyor en azından. BIOS versiyonunuzu da öğrenin. Pre-2020 bir BIOS varsa, güncel configlerdeki Quirk farklılıkları hatalara sebep olabilir. Çoğu güncel Ryzen configler Late-2020 BIOS sürümlerinin gerektirdiği Quirk ayarlamalarına göre yapılmakta.
Aslında yazmayacaktım ancak 2014 ve belki daha da öncesinden tanıdığım Recep Baltaş'ın macOS bölümünü size emanet ettiğini, sizin eşliğinizde Mac bölümünde çözümlerin tesadüflere bırakıldığını gördüğüm ve üzüldüğüm için yazıyorum. 13 Şubat 2022'den bu yana (yaklaşık 50 gün) yukarıdaki soruna çözüm bulamadınız ve gariptir 3 tane Wi-Fi kexten "Üstte atılan EFI'deki gibi gereksiz kextler barındırmıyor en azından" gibi aslında bu forumda hiç olmayan ve de olmaması gereken garip bir yaklaşım gösteriyorsunuz. Diyelim ki benim önerdiğim çözüm yanlış. Bana yazarsınız. Cevabını alırsınız. Bu arada 2014'ten beri takip ettiğim bu forumda sizin garip çözümlerinizi de paylaşabilirim ve hep beraber değerlendirebiliriz.
Not: Sanırım aklınıza ilk gelen ceza olur. Olur da doğrular değişmez. Saygılar.
Not1: Eklediğim EFI sorunu çözecektir.