Merhabalar,
Biraz macOS öğrenmek adına Windows'un yanına MacOS kurulumu yaptım fakat klavye normal olarak tuşları basmıyor. Örnek vermem gerekirse "Q yerine X, A yerine H" yazıyor. Kurulum işleminde de bu şekildeydi kurulum sonrası düzelir diye düşündüm fakat düzelmedi. Çözüm önerilerine baktım fakat hepsi klavye düzenini değiştiriyor ve bu işlemde çözüm sağlamadı.
Klavye ayarlarından bütün Türkçe klavyeleri, QWERTY ve İngilizce olan neredeyse bütün klavyeleri tek tek denedim olabilecek fakat düzelmedi. Değişen tek şey yerleri oldu. Konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim. Umarım HyperX ile alakalı değildir .
Kurulum işleminde de herhangibi bir hata almadığımı ekleyim.
Kullanılan imaj,
www.technopat.net
Düzeltebilirsem başarılı kurulumlara ekleyeceğim, bilgiler ile.
Güncelleme:
Hyperx'e atmış olduğum mail sonrası resmi olarak desteklenmediğini söylediler. Bunun yanında "firmware" dosyası göndererek denememi söylediler ve Windows üzerinden kurulum yaptım sonrasında sorunumun düzeldiğini belirtmek isterim. Benzer problemi yaşayan arkadaşlar olursa klavyelerinin firmware güncellemesine göz atabilirler.
Alloy FPS çözüm firmware dosyası,
Biraz macOS öğrenmek adına Windows'un yanına MacOS kurulumu yaptım fakat klavye normal olarak tuşları basmıyor. Örnek vermem gerekirse "Q yerine X, A yerine H" yazıyor. Kurulum işleminde de bu şekildeydi kurulum sonrası düzelir diye düşündüm fakat düzelmedi. Çözüm önerilerine baktım fakat hepsi klavye düzenini değiştiriyor ve bu işlemde çözüm sağlamadı.
Klavye ayarlarından bütün Türkçe klavyeleri, QWERTY ve İngilizce olan neredeyse bütün klavyeleri tek tek denedim olabilecek fakat düzelmedi. Değişen tek şey yerleri oldu. Konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim. Umarım HyperX ile alakalı değildir .
Kurulum işleminde de herhangibi bir hata almadığımı ekleyim.
Kullanılan imaj,
OpenCore: macOS High Sierra 10.13.6 Intel & AMD kurulum imajı
Yapılması Gereken BIOS ayarları: AMD işlemcili cihazlar için kurulumdan önce yapılması gereken BIOS ayarları: Not: İlk olarak BIOS'un varsayılan ayarlara dönmesi için "Optimize Defaults" yapılması gerekir. Fast Boot= Disable Secure Boot= Disable Serial/COM Port= Disable Parallel Port= Disable...
Düzeltebilirsem başarılı kurulumlara ekleyeceğim, bilgiler ile.
Güncelleme:
Hyperx'e atmış olduğum mail sonrası resmi olarak desteklenmediğini söylediler. Bunun yanında "firmware" dosyası göndererek denememi söylediler ve Windows üzerinden kurulum yaptım sonrasında sorunumun düzeldiğini belirtmek isterim. Benzer problemi yaşayan arkadaşlar olursa klavyelerinin firmware güncellemesine göz atabilirler.
Alloy FPS çözüm firmware dosyası,
HyperX_Alloy_FPS_Keyboard_Firmware_Updater_v0117
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com
Son düzenleyen: Moderatör: