Çözüldü macOS klavyesi farklı yazıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

261538

Gigapat
Makaleler
98
Merhabalar,
Biraz macOS öğrenmek adına Windows'un yanına MacOS kurulumu yaptım fakat klavye normal olarak tuşları basmıyor. Örnek vermem gerekirse "Q yerine X, A yerine H" yazıyor. Kurulum işleminde de bu şekildeydi kurulum sonrası düzelir diye düşündüm fakat düzelmedi. Çözüm önerilerine baktım fakat hepsi klavye düzenini değiştiriyor ve bu işlemde çözüm sağlamadı.

Klavye ayarlarından bütün Türkçe klavyeleri, QWERTY ve İngilizce olan neredeyse bütün klavyeleri tek tek denedim olabilecek fakat düzelmedi. Değişen tek şey yerleri oldu. Konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim. Umarım HyperX ile alakalı değildir .
Kurulum işleminde de herhangibi bir hata almadığımı ekleyim.
Kullanılan imaj,

Düzeltebilirsem başarılı kurulumlara ekleyeceğim, bilgiler ile.

68472251_2105535529550266_8677125529075187712_n.jpg

Güncelleme:

Hyperx'e atmış olduğum mail sonrası resmi olarak desteklenmediğini söylediler. Bunun yanında "firmware" dosyası göndererek denememi söylediler ve Windows üzerinden kurulum yaptım sonrasında sorunumun düzeldiğini belirtmek isterim. Benzer problemi yaşayan arkadaşlar olursa klavyelerinin firmware güncellemesine göz atabilirler.

Alloy FPS çözüm firmware dosyası,

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı