Macos Kullanmak İçin PC toplama

Bütçe
8000-15000

SALTUKDUMANLI

Centipat
Merhaba, Kıymetli zamanınızı almamak adına hızlı bir şekilde soruyorum. (Klavyem inglizce kusura bakmayın düzelterek yazıyorum.)

1.Yazılım Mühendisi olarak çalışmaktayım. (Visual Studio, Xcode, IntelliJ IDEA vb yazılım geliştirme toollarını çok kullanmaktayım.)
2.Bilgisayarımda oyun alışkanlığım kesinlikle yok.
3.Eşim ile birlikte youtube kanalına başlayacağız hobi olarak bu yüzden (Final Cut Pro X) gibi programları kullanacağım.
4.ITX bir pc toplamak istiyorum
5.MacPro 13 2017 i7 16gb olarak bir laptop var.

Yaşam alışkanlıklarım bunlar.

Esas sorum.
Apple ürünü alabilirim ama Hackintosh da daha yüksek bileşenli uygun maliyetli bir PC toplamak daha mantıklı geldi ama Hackintosh donanım sorunu uyumu gibisinden nelere dikkat etmeliyim yada bu olaya hiç mi girmemeliyim.
İyi düzgün bir PC toplayıp dual boot yapıp kardes kardes tek bir cihaz mı toplamak mantıklı olur bide mac cihazların fiyat olarak ülkeye olan yüküde malum.

1. Ryzen
  1. AMD Ryzen 9 3900X
  2. MSI B450I Gaming Plus AC AMD B450 3466MHz DDR4 AM4 Anakart
2. Intel
  1. ASRock H310CM-ITX/ac Socket 1151, DDR4 2666MHz, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, DP Wi-Fi + Bluetooth mATX Anakart (9. nesil desteği varmış.)
  2. Intel Core i9 9900 3.1GHz LGA1151 16MB UHD630 İşlemci BX80684I99900

Kasa bilesenleri
  1. Neo Forza 32GB 3200MHz DDR4 Ram NMUD432F82-3200DB11 (Tek Modul)
  2. SanDisk Extreme Pro NVMe 1TB 3400MB-2800MB/s M.2 Nvme SSD (SDSSDXPM2-1T00-G25)
  3. Corsair Graphite 380T mini-ITX Beyaz Kasa (CC-9011060-WW)
  4. High Power 650W 80+ Bronze Modüler Mavi Ledli Güç Kaynağı (HP-EP-650S)

İki sistemi de : 9.500 TL toplam civarına toplaya biliyorum PC tarafından bakınca Ryzen daha mantıklı geliyor ama Macos kurulumu yapacagım için kararsızım

Bu sisteme ek ekran kartı önerisi yapabilir misiniz 2k render almak için.

İlginiz alakanız için teşekkür ederim.

Bu sistemle Catalina 15.4 kullanıyorum, Ryzen ile birkaç sorun yaşatabiliyor ama çözümü var. Yazılımcı isen zaten yaparsın.
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Sistemin stabilitesini etkilen sorunlar mı yaşadınız yoksa donanım bazlı driver problemleri mi?
Çalışırken uyku problemleri yada kitlenmeler gibi mi?
O işlemcilere bence daha üst anakartlar lazım.

Merhaba öncelikle ITX anakart bulmak zorlandım haklısınız cevabınız için teşekkür ederim.

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Sistemin stabilitesini etkilen sorunlar mı yaşadınız yoksa donanım bazlı driver problemleri mi?
Çalışırken uyku problemleri yada kitlenmeler gibi mi?

Merhaba öncelikle ITX anakart bulmak zorlandım haklısınız cevabınız için teşekkür ederim.
Valla Cinebench testinde 3.8GHz ile R5 1600AF ile 2991 skor aldım, 2600X ile 3.8GHz denedik o bile 2811 skor aldı. İkimiz de GHz eşitledik ve voltaj vermedik. Belki işlemci kalitesinden dolayı olabilir fakat render veya photoshopta filan performansta sorun yaşamadım. Photoshop vs. gibi programlar için birkaç plugini silmen gerekiyor, onlar için de etiketlersen yardımcı olurum.
Final Cut Pro X ve Logic Pro X kullanıyorum sorunsuz bu arada.

Valla Cinebench testinde 3.8GHz ile R5 1600AF ile 2991 skor aldım, 2600X ile 3.8GHz denedik o bile 2811 skor aldı. İkimiz de GHz eşitledik ve voltaj vermedik. Belki işlemci kalitesinden dolayı olabilir fakat render veya photoshopta filan performansta sorun yaşamadım. Photoshop vs. gibi programlar için birkaç plugini silmen gerekiyor, onlar için de etiketlersen yardımcı olurum.
Final Cut Pro X ve Logic Pro X kullanıyorum sorunsuz bu arada.
Teşekkürler

Bu arada Intel kullanırsan bu pluginleri düzenlemeden direkt olarak kullanabilirsin çünkü Mac sistemi Intel ile kullanılıyor fakat Ryzen ile birkaç düzenleme ile kullanman mümkün, bir iki ayar yapmamak için çoklu çekirdekten vazgeçmeye gerek yok. Render vs. gibi işler yapacaksın o yüzden Ryzen al bence.
RAM çift kanal kullan kesinlikle, performans farkı bayağı oluyor.
Güç kaynağı bilindik markalardan al, o kadar bütçeye o güç kaynağı yakışmamış, FSP filan alabilirsin. RX 5700XT önerebilirim veya 2070Super filan alabilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı