Çözüldü macOS Kurmalı mıyım ?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OlkyNs

Decapat
Makaleler
73
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Uzun zamandır Windows kullanıyorum. Neredeyse tüm Windows sürümlerini deneme şansım oldu. Bu zaman da Mac bilgisayar almak mümkün değil.

Ben de macOS kullanıp bu deneyimi yaşamak istiyorum. @claus hocam bilgisayarım için uyumlu dedi ama sizce denemeli miyim? Kullananların yorumlarını almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hackintosh ve macOS farklıdır olarak düşünmek yanlış olur. MacOS, Windows gibi normal bir işletim sistemidir. Sadece ufak kısıtlamalar ile Mac cihazlar için özel bir hale getirilmiştir. Hackintosh kurulumlarında sadece Apple'ın önyükleyicisi olan BootX yerine geleneksel BIOS'lar için olan Clover ve türevi harici önyükleyiciler kullanılıyor. Yani yine kurulan, kullanılan normal macOS.
Bilgisayarınızın özelliklerini keşke buraya da yazsaydınız. Şahsen laptopumda Windows'un yanında kullanıyorum. iPhone kullandığım için birlikte baya kullanışlı oluyor. Yakında NVIDIA ekran kartı alınca masaüstü cihazıma da kuracağım.

Dediğim gibi kullandığınız her donanımı söylerseniz ona göre şu kexti kullanabilirsiniz, şu kext uyar falan diyebiliriz. Şimdiden uyarayım ATI/AMD ekran kartı uymuyor. AMD işlemci kullanıyorsanız eğer farklı bir kurulum dosyası var.

Yazılım gibi işlerle uğraşıyorsan bir dene derim. Ben Macbook Air üzerinden çalışma şansı buldum ve kullanım yönünden çok daha rahat ettim. İş için değil merak ediyorum, kaybedecek bir şeyim yok diyorsan da estetik ve rahat bir işletim sistemi(bence) olduğu için tavsiye edebilirim.

Lenovo G50-80 Laptop
İntel i3 4005U 1.70 GHz İşlemci
500 GB HDD
İntel HD Graphics Family & Amd R5 M330 Ekran Kartı
4 GB RAM

Bilgisayara macOS kurma diye bir şey yoktur. O kurduğunuz macOS'un bilgisayara uyarlanmış hali olan Hackintosh'dur. Resmi olarak macOS sadece Mac'lere kurulmaktadır. Bilgisayarının özellikleri Hackintosh için yeterli görünüyor. Tabi duruma bağlı olarak 4 GB Bellek yetersiz gelebilir.

Hackintosh ve macOS farklıdır olarak düşünmek yanlış olur. MacOS, Windows gibi normal bir işletim sistemidir. Sadece ufak kısıtlamalar ile Mac cihazlar için özel bir hale getirilmiştir. Hackintosh kurulumlarında sadece Apple'ın önyükleyicisi olan BootX yerine geleneksel BIOS'lar için olan Clover ve türevi harici önyükleyiciler kullanılıyor. Yani yine kurulan, kullanılan normal macOS.

Çözüm
Konuyu hortlatacağım ama sizce Windows 10'dan Mac OS'a geçmek mantıklı mı ? CS:GO, LOL , Fortnite gibi oyunlarda sıkıntı çıkarır mı ?

Sistemim;
İntel X3440
8 GB RAM
AMD HD 7850

Konuyu hortlatacağım ama sizce Windows 10'dan Mac OS'a geçmek mantıklı mı ? CS:GO, LOL , Fortnite gibi oyunlarda sıkıntı çıkarır mı ?

Sistemim;
İntel X3440
8 GB RAM
AMD HD 7850
Eğer cihazınız laptop değilse ve laptop ise bile Intel HD Graphics içermiyorsa, macOS desteklemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…