macOS kurulum ekranında sistem sürekli restart atıyor

Muhammed Fatih

Megapat
Daha fazla  
RAM
G Skill DDR4 8GB
SSD veya HDD modeli
SanDisk SSD PLUS 120GB
Ekran kartı
Radeon RX 560
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 3 2300X Quad-Core Processor
Herkese merhaba. Yükleme ekranından sonra reset attı 2. yükleme ekranı geldi oda bitti reset attı. 3. yükleme ekranında ise yazılar aktı aktı sonra yine reset attı. 4. yükleme ekranında dakikalar saymadan sadece Apple logosu çıktı ve alt bar doldu yine reset attı. Buraya kadar sorun yok sorun bu kısımdan sonra başlıyor. Son resetten sonra ventura diskimi seçip öncekiler gibi açınca siyah ekranda hızla yazılar geliyor ve PC kapanıyor tekrar açılıyor yine diski seçiyorum yine yazılar hızla akıyor PC kapanıyor bu işlemi 50 kere deniyorum yine aynı değişen bir şey olmuyor. Sebebi ne olabilir? Bu sisteme Monterey başarılı şekilde kurulmuştu.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@claus Monterey kuruluydu montereyde sorun çıkmıyor hocam. Daha sonra Ventura güncellemesi geldi güncelleme yapmak istedim son aşamada restart atıp duruyor s,yah ekranda. sonra Ventura flash hazırladım yine aynı sorun devam etti. Monterey EFI si ile denediğimde kext güncellememe rağmen ilk ekranı alamıyorum siyah ekranda yazılar 15-20 satır yazıp hata vermeden donup kalıyor saatelerce.

@claus @turko35408 peki bana orta halli Ventura uyumlu bir ekran kartı önerebilirmisiniz. Yada uyumlu GPU listesi varmı nette ben bulamadım.
Hocam RX 6000 serisi kartlar yerleşik olarak sadece Bootargs'ta agdpmode=pikera komutuyla destekliyor.
Örneğin: RX 6600 XT.

RX 5000 serisinde 5500-5700 bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı