macOS kurulum sonrası yavaş çalışma sorunu

Mehmet SRML

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Cihazıma Mojave kurulumunu başarılı bir şekilde tamamladım fakat sistem çok yavaş ve sık sık donuyor ekran kartım tanımlı. Sebebi hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mojave'yi APFS olarak HDD dıske kurdum sonra ise yazılım güncelleme menüsü ile catalinaya güncelledim suan catalina kurulu.

NVRAM sıfırlama işe yaradı gibi teşekkür ederim.
Ancak sorunu azalttı gibi.
Cihazımda 120 GB SSD disk mevcut içinde Windows kurulu Windows'u silmeden önce Mac'i tam anlamıyla sorunsuz hale getirmek istiyorum.

Kurulumu SSD'ye yaptım fakat sistem ara ara donuyor, PC'yi güç tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum üstelik yazı yazarkende kasmalar oluyor sebebini anlamış değilim photoshop 2020 v21.0.2 kullandım kasma hissetmedim.
Sistem photoshopta da fena halde kastı çalışan uygulamalar photoshop ve chrome renk seçmem bile 2 dk mı aldı.
Kurulumdan sonra DSDT yapmaya gerek var mı?

Uygun SMBIOS kullanın.
Ayrıca kurulum sonrası kext vs yüklüyor musun? SSD'yi hangi şekilde biçimlendirerek kurulum yaptın?

Uygun SMBIOS yaptım SSD yi de APFS-GUI bölüntüleme haritası olarak silmiştim.
Kurulum sonrası çalışmayan fark ettiğim Wifi, harici grafik, ses ve pil göstergesi vardı. Intel wifi ve Nvdia grafik kartı uyumsuz olduğundan onlara bir şey yapmadım sadece vodoohda ile sesi yaptım.
Bir kaç USB Wifi adaptörü kurulumu denedim.
system/library/extensions klasörüne nasıl ulaşabilirim macOS catalina da?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…