macOS nasıl bir işletim sistemidir?

Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar.
Bilgisayar almayı düşünüyorum. Daha önce bilgisayarım olmadı. Ancak bu kullanmadığım anlamına gelmiyor. Yani birçok kez kullandım ve hepsi Windows'tu. Bilgisayar ile birlikte telefon da alacağım. Eğer MacBook alırsam iPhone, Windows alırsam Android bir marka telefon alacağım. Aslında Android'i seviyorum ama Windows pek içime sinmiyor.
Eğer MacBook ile birlikte bir iPhone alırsam ne gibi ekosistem özelliklerine sahip olurum?
Kafamı karıştıran şeylerden birisi de MacOS'a çoğu uygulama yüklenmiyor olması. Mesela bildiğim kadarıyla Microsoft Office uygulamalarının hepsi yükleniyor ama Windows'ta olup, MacOS'ta olmayan ve olmazsa olmaz diyebileceğimiz ne gibi uygulamalar var bilmiyorum.
Üstelik ben bir Minecraft oyuncusuyum ve Minecraft'ı Java sürümünde akıcı bir şekilde oynamak istiyorum. Arada bir kendim de öğrenebilirsem mod yapmak istiyorum. Fakat MacOS'ta bunun için programlar var mı? O programlar Windows'taki ile aynı mı? Aynı değilse Windows'taki kadar kullanışlı mı bilmiyorum.
Şimdilik bilgisayarda Minecraft'tan başka bir oyun oynamayı düşünmüyorum.
Mesela MacBook'ta Minecraft oynasam şarjım %100'den %0'a ne kadar sürede düşer?

Bu arada laptop alacağım. Masaüstü bilgisayar önermeyin.

Bir de belki oyun yaparım kendimce eğlenmek için ve bunu MacBook'ta mı daha iyi yaparım, Windows'ta mı?

Ve bu istediklerimi MacBook alırsam kaç yıl boyunca sorunsuz yapabilirim, Windows alırsam kaç yıl boyunca sorunsuz yapabilirim?

Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler <3

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle iyi sosyaller! İlk başta değinmem gerekirse macOS ile windows gerçekten farklı işletim sistemleri ama yepyeni bir dünya da değil. Üstelik elinin altında internet varken herhangi bir şeyi nasıl yapacağını bulamadığın da tek tıkla aratabiliyorsun zaten asıl sorun bu değil. Ne yapmak için alıyor olman.

M3 Pro 14" ile shader ile birlikte 60-90 arası Java'yı oynadım. Şarjı da 5-6 saat götürür ama oyun oynarken Windows'tan aldığın zevki asla mac'te alamayacaksın. Mouse'ı kaydırırken akıcılık için macOS bunu ivmelendiriyor ve oyun zevkini bozuyor, koşmak bile ayrı dert. Tamam bunları zaten çözülebilecek sorunlar ama oyun oynayacaksan macOS bence bir seçenek olmamalı direkt olarak Windows'u tercih etmelisin.

MacBook alırsan bataryası gerçekten windowslara göre daha uzun gidiyor ve daha sessiz ama Windows bir dizüstü de durduk yere bozulmaz.

Uzun lafın kısası olarak da tekrardan söylüyorum ki oyun oynayacaksan macOS şimdilik bir seçenek değil gelecekte ne olur bilmiyorum; yavaştan oyunlar çıkıyor falan ama şu anlık seçenek değil. Fiyat farkını da unutma .

Oyun icin Mac alinmaz.

Diger islerin icin Mac kullanirken arada oyun oynamak istersen seni uzmez; o kadar.

Iphone ile kullandiginda nasil avantajlar sagladigi konusunda da benim en severek kullandigim rahat dosya & not paylasimi, birinde okudugum makaleyi digerinde okumaya devam edebilmem, bilgisayardan SMS, screen shot ve mesaj yonetimi yapabilmem. Bilgisayarin basina gectigimde telefonla ugrasmama gerek kalmiyor, telefon gorusmeleri ve mesajlari komple bilgisayardan halledebiliyorum.

Uygulama uyumlulugu konusunda Windows daha onde. Yazilim gelistirme acisindan da eger gelistirecegin yazilimin hedef platformu Windows olacaksa Windows'da gelistirmen daha mantikli.

Her ikinize de çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Kararım Windows bir Laptop ve Android bir telefon almak!

Peki Laptop markası olarak ne önerirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…