macOS nedir? iMac bilgisayar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca Mac oyun için üretilmemiştir. Esas kullanım amacı kullanıcısına render, edit, grafik programlamaları gibi konularda en üst düzey performansı sunmaktır.

Oyun için Windows bir bilgisayar almalısınız. DirectX denen bir tekel var çünkü.

Anladım, peki MacOS kullanmasam onu Windows'a dönüştürebilir miyim ?

Merhabalar, uzun süredir gündelik hayatımda macOS kullanıyorum. macOS video işleme, fotoğraf editleme, ofis uygulamaları, yazılım gibi konularda geniş bir uygulama yelpazesine sahip. Windows'dan çok daha stabil hızlı ve güzel gözüken bir işletim sistemi. Alışmanız zor olmayacaktır ancak elinize gelecek cihazın modelini ve üretim yılı bilmediğimden çok bir şey diyemeceğim.

macOS hakkında bilmen gerekenler şunlar;
  • Windows'daki görev çubuğu ikiye ayrılmış şekilde gibi düşün. Görev çubuğunun sağ tarafındaki bildirimler, ağ durumu, simgeler, saat falan üste tarafta bulunan menü çubuğundadır. Ayrıca Apple logosu ve arama yeri de aynı yerdedir. Aşağıda dock adında bir kısım vardır buraya launchpad (tüm uygulamaların gözüktüğü yer) sık kullandıklarını aynı görev çubuğuna sabitler miş gibi sabitleyebilirsiniz.
  • Diğer konu ise MacOS'da kısayollar. MacOS'da çoğu işlem crtl yerine CMD (windows klavyedeki Windows logosu) ile yapılır. Yani ctrl+v değil cmd+v gibi.
  • Sakın gidip doğrudan Windows yüklemeye kalkışmayınız! bunun için Bootcamp yardımcısı mevcut kullanımı basit videolarına bakabilirsiniz.
OYUN MEVZUSU
Dediğim gibi bunun için detaylı model yılı ve benzeri verileri paylaşırsan daha yardımcı olabilirim ama IMac'lerin birçoğu oldukça sağlam donanımlara sahiptirler. Bunu göz önünde bulundurarak eğer elinize 2010 gibi eski bir model geçmediyse Windows kurarak belli düzeyde oyunlar oynayabilirsiniz. Mac'in bu konudaki eksikliği macOS işletim sistemi üzerinde native olarak çok fazla oyun desteği yok ama dediğim gibi Windows ile sorunu halledersiniz. Ben bile MacBook Air üzerinden GTA V, COD: MW2, CS:GO tarzı oyunları sıkıntısız oynuyorum.

Bilgiler için teşekkürler. Elime gelecek iMac'in fiyatı ortalama 15 K filan olucak.

Bilgiler için teşekkürler. Elime gelecek iMac'in fiyatı ortalama 15 K filan olucak.

15K civarı bir cihazsa donanım olarak oldukça güçlü olacağını düşünüyorum. Cyberpunk bile açarsınız hocam . Şimdiden hayırlı olsun. Dediğim gibi Bootcamp ile Windows kurarsanız bir sıkıntı yaşamazsınız. İyi forumlar.

Size çok teşekkür ederim. Tanımadığınız birine yardımcı olabilmek için bu kadar yazı yazmışsınız. Gerçekten çok teşekkürler. Size bir kaç sorum daha olucaktı da. Bootcamp ile yükleme demişsiniz. Bunun için Windows 10 yüklü olan bir Flash bellek filan gerekiyor mu ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu ? Bootcamp ile Windows 10 yapabilir miyim hiç bir şeye ihtiyaç duymadan ? Son olarak ileride sorularım olursa size yazabilir miyim ? Bunu affınıza sığınarak yazıyorum da (konu hakkında gerçekten bilginiz var gibi gözüküyor.) size sorularımı sorabilmem için Instagram, Discord gibi bir şey almam mümkün müdür ?
Yazmayı unutmuşum da. Diyelim bilgisayarın SSD'si 256 GB. Yani bilgisayar'ın toplam belleği 256 GB mı oluyor, yoksa bu okuma yazma hızı filan mıdır ?

Eğer 2015 veya daha yeni model bir iMac sahibi iseniz flash belleğe ihtiyacınız yoktur. Örnek bir adımlandırma yapayım sizin için:
  • Öncelikle Windows 10'u İndirin (microsoft.com) adresine Mac üzerinden (Windowstan girerseniz medya oluşturma aracı çıkar Macte direk isoyu indirirsiniz.) Windows 10 sürümünü seçip indiriyoruz.
  • Eğer cihazımız 2015'ten yeniyse (Apple Menüsü>Bu Mac Hakkında kısmından öğrenebilirsiniz iMac modelinizi belirleme - Apple Destek) iso dosyası indikten sonra Bootcamp Yardımcısını açıyoruz. Ve Bootcamp otomatik olarak isoyu buluyor. Yine de kontrol edin.
  • Eğer 2015'ten önceki bir model kullanıyorsanız Bootcamp'i açarken en az 16 GB flash bellek bağlamalısınız. Eğer gerekli değilse işleme başlamak için "Tüm USB depolama birimlerini çıkarın." diye bir uyarı alırsınız.
  • Doğru isoyu bulduğundna emin olduktan sonra devam diyoruz ve Windows bölümüne ayrılacak alanı seçiyoruz. Bu alan en az 64 GB olabilir.
  • Sonra Bootcamp işlemleri kendi kendine yapıp tüm sürücüleri yükleyecek ve sisteminizi açıcaktır hayırlı olsun.
Discord paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama değilse verebilirim tabiki. Bilgisayarın SSD'si depolama alanıdır ki oyun oynayacaksanız çok yetersiz kalabilir yükseltme yapmak durumunda kalabilirsiniz. Maclerdeki SSD'lerin genel okuma-yazma hızları 512 MB/S civarı oluyor.

Bootcamp hakkında detaylı bilgi için Boot Camp Yardımcısı ile Mac'inize Windows 10'u yükleme - Apple Destek adresinden veya istediğiniz zaman ücretsiz bir şekilde Apple Destekten yardım alabileceğinizi unutmayın. Eğer yardımcı olduysam mesajlarımı beğenerek bana katkıda bulunabilirsiniz. İyi forumlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…