MacOS Sierra 10.12.6 Bazen Kernel Panic Alma Sorunu

hanzele

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
macOS kurulumunu ve işlemlerini başarılı bir şekilde yaptım. 3 gün oldu kullanıyorum ama ara sıra durduk yere kernel panic hatası veriyor. Ssabit bir işlemde yapmıyor, değişiyor. Bir türlü hata ekranının resmini çekemedim. Acaba bu verdiği hatanın ne olduğunu nasıl bulabilirim?
Bu sorununa ek olarak uykudan uyanınca ses kartını görmüyor, yeniden başlatmak gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim:
  • Asus P5KC
  • Intel Core 2 Quad Q9550
  • 8 GB DDR2 RAM

Bilgisayarı kullanıyorum, film izlerken bir bakıyorum ekranda siyah yazılar çıkıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Çok hızlı oluyor, bir türlü resmini çekemedim. Bu hatayı nereden görebilirim ?
Kurulum sonrası herhangi bir kext yüklemedim. Sadece Config dosyasından nvdi_disable = 1 kısmını kaldırdım.

Peki kurulum sonrası her hangi bir kext vs yükledin mi ?

Sistemin orjinali haricinde bir şey yüklemedim. Ama biraz başka forumlarda araştırıp bir iki şey buldum.
NullCPUPowerManagement.kext dosyasını sildim ve Clover ACPİ seçeneğinde FixShutdown seçeneğini kaldırdım. Bir iki defa yeniden başlattım, kapattım sıkıntı yok gibiydi. Uzun kullanımdan sonra kapanacakmı onu test ediyorum şimdi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı