MacOS Sierra 10.12 Animasyonların Yavaşlığı

BatuhanErgün

Hectopat
Daha fazla  
Intel Core i7 4720HQ işlemcili, Asus N551JW laptopa macOS Sierra 10.12 kurdum. Ekran kartı NVIDIA GeForce GTX 960M.

Kurulumu macOS Sierra Güncel Kurulum İmajı adresindeki laptop imajı ile yaptım. Daha önceden azbuçuk tecrübem olduğu için sıkıntısız kurdum. Sorun şu. İşlemcideki dahili ekran kartı HD 4600'ı sistem özelliklerinde 7 MB olarak görüyor. Clover Configration ile EFI'yi mount ettikten sonra config.plist deki ig-platform-id değerini 0x0D220003 yapıp reboot ettiğimde 1500 MB küsür görüyor fakat animasyon gerektiren bir şey açtığımda herşey takıla takıla geliyor. Mesela macOS'u yeniden başlattığımda kullanıcı adı ve şifre girme kısmında şifreyi girip Enter'a basar basmaz beyaz çizgiler falan gelip yavaş yavaş açılıyor. Sanırım sorun slow UI animation. İnternette bu şekilde arattım fakat çözüm bulamadım.

Bunun yanısıra yeni öğrendiğim bilgilere göre NVIDIA Web Driver ile GTX 960M'i çalıştırabilme imkanımız varmış.

[Çözüm] NVIDIA Web Driver Kurulum Problemleri

Linkini inceledim ve Sürücü kullanabilmek için Sistem Profili olarak MacPro3,1 / 4,1 / 5,1 kullanmalısınız diyor. Sistem profilini Multibeast'in son sürümünü kullanarak MacPro5,1 yaptm ve reboot ettim fakat gene değişen bişey olmadı. Sistem özellikleri kısmında detaylıca görüntüleyince NVIDIA özelliklerine bakınca kext falan bi hata vermiyor bir şey gözükmüyor ve VR = 0 MB gözüküyor. Bu sorunların çözümü ne olabilir ? Yani sadece 2 ekran kartından birini adam akıllı görsün tam performans alayım düzgün çalışsın. Oyun falan oynamıycam ama xcode ile bişeyler yazmak istiyorum lakin 7 MB ekran kartı ve yavaş takılmalı animasyonlarla bu biraz zor gibi. 1 haftadır uğraşıyorum sorunu hala çözemedim.

Ayrıca sistem özelliklerinde Graphics kısmında Intel'e baktığımda Kernel Extension Info: No Kext Loaded yazıyor.

Nvidia'da ise görüntü şu şekilde:

Chipset Mode: NVIDIA Chip Model
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 0 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x139b
Revision ID: 0x00a2
ROM Revisions: preset 1.0.0
Metal: Supported

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• ekran kartı.jpg
    92,1 KB · Görüntüleme: 122

Sierra kurulumundan vazgeçtim çünkü ne Intel'i ne de NVIDIA'yı doğru düzgün çalıştırabildim. Buyüzden El Capitan 10.11.6 kurdum. Link: (OS X El Capitan RAW 10.11.6 Güncel Kurulum İmajı)

Rehbere göre kurulum yaptım. FakePCIID.kext , FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext ve fakeSMC.kext lerini kurdum. Clover configration ile config.plist dosyasında şu değişiklikleri yaptım:

Intel HD 4600 için:
ig-platform-id: 0x0a260006
IntelGFX(Fake ID): 0x04128086

Bu işlemler sayesinde grafik sorununu çözdüm sistem ayarlarında Intel 1536 MB olarak gözüküyor artık. El Capitan 10.11.6 ya uygun NVIDIA WebDriver-346.03.15f02 sürümünü indirdim kurdum. Sağ üstte NVIDIA Web Driver logosu geldi. nv_disable=1 seçeneğini deaktif ettim, nvda_drv=1 seçeneğini aktif ettim. System Parameters kısmından NvidiaWeb kutucuğunu işaretledim kaydettim ve sistemi yeniden başlattım. Fakat gene de Nvidia ekran kartını çalıştıramadım. Intel gayet güzel performanslı bir şekilde çalışıyor ama Nvidia'yı çalıştırmanın bir yolu yok mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hackintosh iki grafik kartlı (Intel+Nvidia/AMD) dizüstü bilgisayarlarda malesef sadece Intel HD grafik kartları çalışabilmektedir. Kısmen çalıştırılabilen cihazlar olduğu söylense bile, şu an genel itibari ile bu şekilde malesef.

Anladım ozaman Nvidia ile hiç uğraşmayayım oyun falan oynamıycam zaten. Fakat gene de Intel tam uyumlu çalışmıyor. 1536 Mb görünmesine rağmen açılışta şifre girme kısmında ufak çizgiler çıkıyor. En üstteki menü bardaki yazılar bir tuhaf gözüküyor. Finder,File,Edit gibi yazıların bulunduğu menu bardan bahsediyorum. Yani nasıl anlatılır bilmiyorum ama normalde menu bar resimdeki gibi olması gerekirken bende biraz daha tuhaf duruyor, yazıların içi silik beyaz parça parça gözüküyor. Ayrıca sistem ile birlikte yüklü gelen safari gibi programları kullanırken de beyaz çizgiler çıkıyor. Yanlış platform-id mi kullanıyorum sebebi ne olabilir ?

Dosya Ekleri

• menubar-name02.jpg
    20,8 KB · Görüntüleme: 134
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…