MacOS Sierra Kernel Panic Problemi

sigara

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bugün bu siteden indirdiğim IMG tipindeki MacOS Sierra işletim sistemini USB bellek vasıtası iler kurmaya çalıştığımda kernel panic hatası aldım.

Kurulumun gerçekleştirilmeye çalışıldığı bilgisayar donanımı :

- Intel Core i7 6700
- Nvidia GeForce GTX 745
- 8 GB DDR4 RAM
- 256 GB SSD (Dual Boot ile 120 GB MacOS kurmayı planladığımdan ayırdım.)
- Anakart OEM sanırım HP'nin bir anakartı.

Fakat UEFI ile boot ettiğim vakit Apple logosunu görmeden kernel panic veriyor.

Kernel panic debug çıktısında ;

Can't perform kext scan: no kext summary
BSD process name corresponding to current thread: Unknown

Boot args : -v dart=0 ncpi=0x2000 nv_disable=1 kext-dev-mode=1 rootless=0

parametleri ile boot ediyorum.,

Bunun yanında
cpus = 1
maxmem = 4096
GraphicEnabler = NO

Parametrelerinide denememe rağmen sonuç değişmedi.

Benim şüphelendiğim nokta ise burda yayınlanan .img dosyası sanki mevcut kurulu bir bilgisayardaki macos snapshot'ını benim bilgisayarıma kurmaya çalıştığımdan dolayı donanım sorunu çıkarıyor gibi.
Yinede emin olamıyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konia cevabın için teşekkür ederim.

Kernel panic yediğim dosyanın ram modülünün anakart üzerindeki slotu ile alakalı olduğunu öğrendim bunun için plist dosyasına
aşağıdaki kısmı yapıştırdım.
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>SlotCount</key>
<integer>1</integer>
<key>Modules</key>
<array>
<dict>
<key>Slot</key>
<integer>0</integer>
<key>Size</key>
<integer>8192</integer>
<key>Type</key>
<string>DDR3</string>
</dict>
</array>
Artık kernel panic yemiyordum fakat nvdia grafik kartı desteklemediğinden dolayı boot flag olarak GraphicsEnabler=0 parametresini girdim. Bunun sonucunda Welcome ekranına kadar gelebildim. Welcome ekranında ise dondu.

Daha sonra senin vermiş olduğun linkteki Intel Core i7 6700 için olan dahili Grafik dosyasını config.plist olarak ayarladım. Fakat değişen bir şey olmadı.
Beni en çok ürküten ise boot etme aşamasında thread crash hataları, bazen welcome screen görünmeden donmalar, bazen welcome screenden sonrasını görmem ( ki bir kereliğe mahsus ) gibi kararsızlıklar. Normalde bir yazılım bir noktada hata verdiğinde aynı parametreler ile aynı noktada hatasını tekrarlaması lazım.
Bu nedenle benim MacOs maceram buraya kadar.
Belki ilerde bu yazıyı okuyacak olanlara faydam olması açısından Intel' in tüm dahili gpu' larını Macos desteklemiyor. Örnek olarak Benim kullandığım HD 530 sağlıklı çalışmıyormuş bunu diğer yabancı forumlarda da okudum.
Benim sadık yarim olan :) Linux' a tekrardan dönme vakti.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı