Çözüldü macOS Sierra USB görmüyor ve Wi-Fi çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Umut Görgülü

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
macOS Sierra güncel kurulum konusundan masaüstü versiyonunu indirdim ve bilgisayarıma sıkıntısız kurulum yaptım. Masaüstüne ulaştığımda Multibeast vs. gibi işlemleri yapacağım ama ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum; USB taktığımda Sierra görmüyor, kablosuz ağ var Asus USB n10 onu da görmüyor. Kurulum yaptığım USB görüyor ona da Windows'tan dosya atamıyorum.

Yahu ben bu sisteme dosya girişini nasıl sağlayacağım? Ethernet kablom da yok o şekilde de bağlanamıyorum. Üstelik enteresan olan kurulumda özelleştir kısmında sadece sistem yüklemesi vardı. Hiçbir sürücü kurulumu seçeneği olmadığından bomboş bir sistem olarak ortada kaldım. USB'leri sistem içinden yapacağım bir değişiklik ile tanıtabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirdiğiniz klasörde "KURULUM İÇİN GEREKLİ UYGULAMALAR" gibi bir klasör olacak. O klasörün içerisinden "kext yükleme" uygulamasını açın.

USB portları için şunu indirin ve başka bir USB içerisine atın. O USB'yi Mac OS'a bağlayın ve .kext'i uygulamaya sürükleyerek kurulumunu yapın. Not: Kurulumu nasıl yapacağınız aynı klasörün içerisinde beni oku adı altında anlatılıyor.

RehabMan / OS-X-USB-Inject-All / Downloads — Bitbucket

WiFi için sürücü modelinizi öğrenmeniz lazım. Sonra o sürücü için internette bulabilirseniz .kext'ini indirip aynı şekilde yüklemeniz lazım.

Mete Ulku, cevabınız için teşekkür ederim ama başka bir usb okumuyor zaten problem orada.

Problemi şu şekilde çözdüm. Kurulum usb deki basesystem.dmg sildim, 400 mb yer açıldı. Sonrasında usb wifi sürücüsünü Windows'tan usb attım ve tekra Mac e döndüğümde içerisinde dmg olmasa bile usb içeriğini gösterdi ve kurulumlarımı yaptım. İşte sonuç;

Wifi simgesini siz mi ayarladınız bu arada? Benim sistemimde gözükmüyor da.

Hayır, sürücüyü kurup, yeniden başlattığımda bu şekilde çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…