Merhaba bende 16 GB RAM MacBook Air modeli var M1. Sonoma güncellemesi geldi geliştiriciyim aynı zamanda iOS, Android, mobil... Bir sıkıntı olur mu? Kasma, donma, ısınma, pil performansı gibi artış ya da düşüş fark edenler var mı abi aramızda?
Ben m1 pro macbook pro ile kullanıyorum. Ben de geliştiriciyim tabi native app değil de oyun geliştiriyorum o yüzden farkı görmem biraz daha zor da. Şimdiye kadar "Süreyya hanımdaki inanılmaz değişim" gibi bi fark hissettim. Sadece o hareket eden ekran görüntüsü farkını görebildim.
Merhaba bende 16 GB RAM MacBook Air modeli var M1. Sonoma güncellemesi geldi geliştiriciyim aynı zamanda iOS, Android, mobil... Bir sıkıntı olur mu? Kasma, donma, ısınma, pil performansı gibi artış ya da düşüş fark edenler var mı abi aramızda?
Bence acele etmeyin. Hele hele gelistiri iseniz hic acele etmeyin. En azindan x.2 version'ununu beklemenizi tavsiye ederim. macOS Sonoma icin daha hizlandigi(hissedilebilir derece) ve daha fazla akicilik yonunce cok fazla geri donus gordum, duydum. Ama bence gelistirici isen, acele etmemeni tavsiye ederim. En azindan test video'lari ciksin. Kaldi ki suana okudugum en buyuk bug; encrpted olan disk'lerin mount olup/olmamasi sorunu. Ama bunun da cozumunu bulmuslar. Onun haricinde hep olumlu yorum ve donusler gordum
m1 macbook air cihazımı 4gün önce sonoma ya güncelledim. 
Farkettiklerim:
- x code ile sadece 3-4 değişken tanımladıktan sonra bilgisayarım daha önce hiç deneyimlemediğim kadar ısındı. bu aynı gün içerisinde 2 kere oldu ve daha sonra ısınma sorununu yaşamadım.
- bluethoot kulaklık kullanıyorum. daha önce ventura da yaşamadığım ses kaymasını farklı zamanlarda 2-3 kez yaşadım.
-pil ömrü olarak bana ventura ile aynı gibi geldi bi tık aşağı olabilir sadece
Bugün usb ile temiz format şeklinde ventura 13.6 kurdum. Sonoma günlük kullanımda üzmez, ama benim gibi gözüne batan biri için .3 lü sürümlerde yükseltmek iyi olacaktır.