MacOS Sonoma R5 5500 [EB|#LOG:EXITBS:START] hatası

SkyTech74

Kilopat
Makaleler
1
RAM
TEAM T-FORCE VULCAN TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16
SSD veya HDD modeli
Apacer AS2280P4 M.2 PCIe Gen3 x4 512GB
Ekran kartı
Asus RX 6600 XT Dual
Anakart
Gigabyte A520M K V2
İşlemci
Ryzen R5 5500
Merhaba arkadaşlar,

Birden fazla EFI denedim, hiçbir şekilde burayı atlayamıyorum.
BIOS tarafında yaptığım değişiklikler;

Fast Boot= Disable
Secure Boot= Disable
CSM= Disable
Above 4G Decoding = Disabled
SATA Mode = AHCI
UEFI = Enabled
EHCI/XHCI Hand-off = Enabled

Son düzenleme:
Bizim EFI ve config dosyası ile de denedin mi ? Denerken config dosyanda boot args ksımına şu kodu ekliyor musun ?
agdpmod=pikera

Evet bu konudaki EFI ve config dosyası ile denedim fakat olmadı.

Sonoma kurmaktan vazgeçtim, anladığım kadarıyla yeni olduğu için şu an destek yok ve hazır EFI çok az. Bu sebepten ilk önce Ventura kurmaya karar verdim.

Teşekkür ederim.

Hazır EFI aramak yerine kendi EFI'ni oluşturabilirsin. Oldukça kolay. Ayrıca Ventura kurulumunu tamamladıysan, Kernel Patch ve OpenCore güncellemesi yaparak Sonoma kullanabilirsin. Sonoma Beta'dan beri Ryzen desteği var, kuranlar var, hazıra konmadılar çünkü. BIOS ayarında da Above 4G Decoding kapalı değil, açık olacak. Onun altındaki Re-Size Bar kapalı olacak veya açık kullanmak istiyorsan config.plist>Booter'da düzenleme yapman gerekecek. Son olarak, denediğin EFI/config'lerin chipsetin ile uyumlu olduğundan emin ol. A520/B550 gibi kartlarda farklı düzenleme ve/veya SSDT eklenmesi gerekiyor. Denediğin config A320/B350/B450/X370 gibi kartlar için hazırlanmış olabilir.

Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler hocam. Açıkçası bir web sitesinde rehber vardı fakat karışık gözüküyordu. Sanırım YouTube'a bakarak bu sorunu çözeceğiz. Dualboot kullanacağım için Sizebar'da önemli benim için. Bu şekilde deneyeyim. Bir süre sonra MacBook M1 alacağım. O zaman biraz kafam rahat eder diye tahmin ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…