Çözüldü macOS USB 3.0 portları USB 2.0’ları tanımıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YBÇ14

Decapat
Merhaba, uzun süredir macOS Catalina kullanıyorum bir zamanlar USB 3.0 portları 2.0’ları görüyordu fakat hackintosh’la işim çıktığında açtım fakat hiçbir USB 2.0’ı görmüyor. (Not: PC’de hiç USB 2.0 girişi yok)

Fujitsu Celsius H720
Intel Core i7-3720QM
SMBIOS: MacbookPro9,2
Intel HD Graphics 4000
USB kontrolcüleri:
1) Tip: EH02
İsim: 82801JI(ICH10 Family) USB UHCI Controller # 4
Seri: Bilinmiyor
Vendor ID: 0x8086
Device ID: 0x3A37
2)Tip: XHC
İsim: 7 Series/C210 Series Chipset Family USB xHCI Host Controller
Seri:7/C210
Vendor ID: 0x8086
Device ID: 0x1E31

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Rehabman hazır config falan kullanıyorsan bu durum normal. Kendinize config.plist oluşturmanız gerekmekte. Clover Configurator ile. Tabi kextlerden eminseniz sistemdeki.
Kextlerden eminim, peki neye göre oluşturacağım configi?
Rehabman hazır config falan kullanıyorsan bu durum normal. Kendinize config.plist oluşturmanız gerekmekte. Clover Configurator ile. Tabi kextlerden eminseniz sistemdeki.
Hocam ne kadar cevap vermeseniz bile olayı çözdüm. Meğer kext eksikliğinden değil bir kextten dolayı kaynaklanıyormuş, o kexti silince USB 2.0 cihazlarıda görmeye başladı.
Kextlerden eminim, peki neye göre oluşturacağım configi?
Hocam ne kadar cevap vermeseniz bile olayı çözdüm. Meğer kext eksikliğinden değil bir kextten dolayı kaynaklanıyormuş, o kexti silince USB 2.0 cihazlarıda görmeye başladı.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…