10-15 dakika kadar bekledim USB tanındı. İlk kurulum aşamasında disk izlencesinde de disklerin tanınması uzun sürüyordu çünkü. Daha USB mapping yapmadım kurulum taze olduğu için. Fakat hala EFI'yı Mount edemiyorum.
USB mappingi kurulum öncesi yapman daha mantıklı zaten, kurulumun yeni veya eski olmasının bir anlamı/önemi yok. Bahsi geçen PM SSD yüzünden yaşıyor olman aşırı muhtemel. SSD'yi devre dışı bırakan veya spooflayan SSDT düzenleyip kullanmayı dene.
Dediğiniz işlemi kendi nasıl yapacağınızı bilmiyorum. Zaten NVMEFix.kext kullanıyorum. Bir forumda IntelBluetoothInjector.kext dosyasını sildikten sonra benzer bir sorunu çözdüklerinden bahsetmişler. Kext'i silip Config'i güncelledikten sonra sorun çözüldü. Ayrıca açılıp kapanma süreleri de dramatik olarak azaldı. Dual boot yapmadığımdan balenaEtcher ile EFI'yi USB bellekten PM981'e klonladım. Bu sayede hem yarım yamalak da olsa PM981'i devre dışı bıraktım hem de asıl amacım olan USB bellekten kurtulmuş oldum. Herhangi bir sorun çıkarsa güncellerim ama şimdilik sistem olabildiğince stabil gözüküyor. Bu arada Bluetooth hala çalışıyor.