macOS X Big Sur Public beta "Güncelleme yüklenirken hata oluştu" hatası

Hsn_Bsr

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Laptop'a kurmaya çalışıyorum. Özelliklerim şunlar:

Fujitsu LifeBOOKE-744:
CPU= Intel Core i5-4300M
RAM= 4 GB RAM
HDD= 500 GB
Intel HD Graphics 4600

Kurulum imajını USB 2.0 bir cihaza attım.
Aldığım hata görseldeki gibi:
Sebebi nedir? Yardımcı olabilir misiniz?

Bir de BalenaEtcher ile yazdırıyorum bilginiz olsun. Belki yardımı dokunur çünkü gerçekten çok istiyorum kurmayı.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-11-07 at 11.55.10-min.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-07 at 11.55.10-min.jpeg
    306,4 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleyen: Moderatör:

Bir de BalenaEtcher ile yazdırıyorum bilginiz olsun. Belki yardımı dokunur çünkü gerçekten çok istiyorum kurmayı.

Denediğin imaj ne? O sisteme Mojave daha iyi gider.

O zaman Mojave indiriyorum, nereden indirebilirim? Link atar mısınız? En azından sizin attığınızı indirip kurayım da hani belki hata olursa daha kolay çözülür.
Denediğim imaj Mac os Big Sur Public Beta

O zaman Mojave indiriyorum, nereden indirebilirim? Link atar mısınız? En azından sizin attığınızı indirip kurayım da hani belki hata olursa daha kolay çözülür.
Denediğim imaj Mac os Big Sur Public Beta
1-2 gün kadar bekle. Yeni bir Mojave imajı yayınlayacağım.
En geç pazartesi sabahı.

@Yiğit Gençer Hiç sorun değil, sıkıntı yok. Benim de internet olayı biraz daha geçe ertelendi. Tesadüfe bak :D Haberleşiriz sıkıntı yok. :D

@Yiğit Gençer İyi geceler, yıkılmadım ayaktayım... O mac os x yükleyeceğim, yüklenmek zorunda. Pes yok. :D Bekliyorum dosyanı hocam.

Bu arada sorunu çözdüm. Hata tamamen flashbellek kaynaklıymış. Yeni bir flashbellek aldım ve Bigsur ile boot edip yüklemeyi başardım.
Arkadaşlar soru değil konu olarak açmışım, ama sorunumu flashbelleğimi değiştirerek yeni bir usb 2.0 flashbellek ile çözmüş bulunmaktayım. Eğer ki siz de benim gibi hata aldıysanız veya alıyorsanız, bu konuyu okuyanlara şunu tavsiye ediyorum:

• Eğer ki hatalı yazıldıysa bu olabilir ilk başta yazdığınız programı değiştirip deneyin.
    Örneğin: BalenaEtcher kullanıyorsunuzdur onun yerine Win32DiskImager deneyin.
  • Yok bu da olmadı diyorsanız, HashTab varsa dosyanızın Hash değerlerini sağ tıklayıp kontrol ediniz. Eğer ki yoksa indiriniz, kullanması basittir. Kurduktan sonra, dosyaya sağ tıklayıp özellikler diyorsunuz ve hash kısmına gelip sağ tıklayıp kopyala dediğinizde aşağıda yeri var oraya yapıştırıp tik var mı yok mu kontrol ediyorsunuz.
  • Ha yok bu da olmadı, hash değerleri sağlam ama boot ediyorum olmuyor diyorsanız o zaman flashbelleğinizi değiştiriniz. Yeni bir tane alıp imajı ona yazdırıp tekrar deneyiniz. Sorun flashbellekte olacaktır. Yeni flashbellek ile sorunsuz kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Eğer ki yeni flashbellekle de olmazsa zaten dosyanız hatalı ya da eksik inmiştir. Ama yüksek ihtimalle olacaktır. Diyerek maddelerimi burada bitiriyorum. Ha unutmadan şunu da söyleyeyim, config.plist dosyanızın doğru olduğundan emin olun.

• Ben sorunu bu şekilde çözdüm, umarım siz de aynı şekilde sorunu benim gibi çözerek MacOsX yüklemeyi başarabilirsiniz. İyi forumlar dilerim.​

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı