MacOS X Mavericks 10.9.5 Diske Veri Yazdırma Sorunu

ayhancelik

Hectopat
Daha fazla  
Macos Sistemimi sorunsuz bir şekilde kurdum ancak flash diskten herhangi bir veriyi alabiliyorum ama veriyi flash diske atamıyorum. aynı işlem diğer harddisk bölümleri içinde geçerli yardımcı olabilecek var mı ?

Flash Diski exfat yada fat32 çevir. Formatlamak istemiyorsanız Mac için NTFS dikleri okuma-yazma programı olarak tuxera NTFS var onu indirip kurun.

Mac işletim sisteminin kullandığı dosya formatı Windows kullanıcıları ile farklı olmasından kaynaklanıyor.
Flash belleğe Mac ve Windows üzerinden erişmek ve dosya yazmak istiyorsan Fat32 olarak formatlamalısın. Aynı şey diğer diskler için de geçerli. Diskleri formatlayamam önemli dosyalarım var ve yedeklerimi alacak yerim yok diyorsan Mac üzerinden dosyaları flash belleğe atıp Windows'a aktarırsın.
Windows kullanmıyorsan diskleri Mac işletim sisteminin dosya formatına göre formatlamalısın.

Şu komut ile biçimlendirebilirsiniz. Daha basit yöntemi de var Disk İzlencesi ile. USB'deki her şey silinir. Disk NTFS ise normal. Mac OS X okuyamaz o'nu. Eğer Clover EFI'yi Mac OS X kurduğunuz diske atmadıysanız bu komutu girmeyin, Mac OS X'i bootlayamazsınız haberiniz olsun.

sudo diskutil erasedisk fat32 mbrformat /dev/disk2

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı