macOS Yüklenen HDD'yi Sistem Görmüyor

AlphanYesil

Hectopat
Bilgisayarıma 2. bir HDD takıp ona mac yüklemek istedim. Her şey sorunsuz gitti, taki kurulum bitene kadar. Clover ekranına tekrar geldiğimde apple logolu yerden bootluyorum yani mac kurduğum HDD'den beni tekrar clover menüsüne atıyor. BIOS'tan CSM'yi aktif edip mac yüklenen HDD'yi seçiyorum veya 1. sıraya koyuyorum fakat yine okumuyor. Direkt 2.sıradaki Windows yüklü olan HDD'ye geçiyor ya da clover menüsüne tekrar geliyor. Daha önce farklı bir HDD'ye aynı şekil Windows yüklemeyi denedim. Onda da aynı sorun oldu, yani sorun HDD'de ya da kurulum dosyasında değil. Acaba ne yapmam gerekiyor?
Anakartım Asus H110M-D. En son sürüm BIOS yüklü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam anlayamadım. Video olarak paylaşır mısın ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buyrun ilk kurulum bittikten sonra clover ekranında apple logolu kısmı seçiyorum fakat beni yine kernel yükleme seçeneğine atıyor yani mac yüklenen HDD yi okumuyor o HDD yi boot menüsünden elle seçiyorum yine aynı şey bu sefer direk BIOS'a atıyor yada Windows yüklü olan HDD açılıyor mac yüklü olan HDD bilgisayarımda gözükmüyor fakat disk yöneticisinde gözüküyor. Kısacası kurulum yapılan HDD gözükmesine rağmen başlamıyor.
Son kısımda kernel kurulumuna attığı için bende config seçmediğim için hata alıyorum o kısım önemli değil config seçtikten sonra kurulum başlıyor ama en baştan.

Tüm sistem bilgilerinizi belirtin. Birde ben anormal bir durum göremedim. Video'da hata alıyorsun ve sistem yeniden başlıyor yada belirttiğin sorun oluyor. Bu şekilde sanırım ?

Anakart: Asus H110M-D
İşlemci: Intel Pentium G4560
Ekran Kartı: Asus Strix 1050ti
Ram: 8 GB Corsair Value serisi.

Hata almıyorum aslında Clover menüsünde mac yüklediğim HDD’yi seçtiğimde sanki onu değilde flashtan bootlamayı seçmişim gibi oluyor yani menüde apple logolu seçeneğin solunda ki seçeneği seçmesemde oradan başlıyor bilgisayar hatayı almamın sebebi de doğru config’i seçmemem. Ben zaten kurulum yapmışım neden tekrar config seçip flashtan bootlayayım? Mac yüklü olan HDD’yi es geçiyor resmen bilgisayar sanki yokmuş gibi ya tekrar clover menüsü açılıyor ya da Windows 10 yüklü olan HDD açılıyor. Aynı diski formatlayıp Windows 7 yükledim sıkıntısız hem Windows 10 hem Windows 7 kullandım ama mac yükleyince böyle oluyor.

Peki kurulum yapacağım bölümü ne şekilde biçimlendirdin ?

İçinde önceden Windows yüklüydü ilk başta biçimlendirme yapmadan Mojave kurulum rehberi videosunda ki yapılanları uyguladım yani diski sil dedim gösterilen ayarları uyguladım daha sonra Partition Manager uygulamasıyla diski Apple HFS olarak formatlandırıp denedim değişen bişey olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…