MacOS'a Python kurulmuyor

Msc01

Kilopat
MacOS'a yeni geçtim bu işlerde de biraz tecrübesizim ve Python kurulumunda sıkıntı yaşıyorum. Python sitesinden ve Visual Studio Code üzerinden eklentisini indirdim fakat terminalden erişemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran Resmi 2024-10-13 19.24.11.png

Ekran Resmi 2024-10-13 19.31.59.png

MacOS kendi içerisinde Python ile beraber gelmekte ama eski sürümü mevcut. Bunun yerine homebrew gibi bir araç kullanarak Python'un yeni sürümlerinin kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Adresine giderek yönergeleri takip edin. Sonrasında brew install python@3.10 komutu ile 3.10 yükleyebilirsiniz (veya en son sürümü yüklemek istiyorsanız brew install python@3.13 komutunu kullanabilirsiniz.

Yükledikten sonra python3.10 komutu ile çalıştırmanız gerekmekte. Hangi python sürümünü çalıştırmak istiyorsanız onun tam ismini yazmanız gerekiyor.

Bunların dışında Python virtual environment gibi konular var ancak bunlar henüz başlangıç seviyesinde ihtiyacınız olmayan şeyler olduğu için bunları pas geçebilirsiniz lakin biraz ilerledikten sonra virtual environment konusunu da öğrenmeniz gerekecek.

Kolaylıklar dilerim.

MacOS'a yeni geçtim bu işlerde de biraz tecrübesizim ve Python kurulumunda sıkıntı yaşıyorum. Python sitesinden ve Visual Studio Code üzerinden eklentisini indirdim fakat terminalden erişemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Eki Görüntüle 2328734

Eki Görüntüle 2328735
VSCode eklentisi, sen kod yazarken o dille ilgili bir ui oluşturur, tema verir sadece. Pythonu brew ile kuracaksın

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı