macOS'da Virüs Riski

161553

Hectopat
Makaleler
1
Biri sordu ama Mac kullanmadığım için net cevap veremedim. macOS'lara virüs bulaşma riski ne durumda arkadaşlar? Bu arada soruyu bana soran kişi bilinçsiz son kullanıcı olduğu için kendisine MacBook önerilmiş gitmiş almış ve sadece dizi izlemek için kullanıyor cihazı. Yine de "ben tıklamadan sayfalar açılıyor" falan dedi, buna da virüs bulaştırmış olabilir mi?

Mac ve Linux işletim sistemlerinin güvenliği tabiki Win ve Android'e göre daha güçlü fakat bu gücün en büyük kaynağı denetlenen sağlam ve gelişmiş bir makete sahip olmasından. Mac için ihtiyacınız olan neredeyse herşeyi Appstore üzerinden indiriyorsunuz Win gibi Exe ile uğraşmadığınızdan virüs bulaşma riski de en aza iniyor ancak senin arkadaşın Mac'de torrent indirmek için torrent uygulamasının dmg'sini indirirken de virüs'e yakalanabilir sağlıksız bir siteye girdiğindede.

Açık kaynaktan indirilen herangi bir dmg. dosyasından kolay bir şekilde virüs bulaşabilir. Appstore harici platformlardan indirilen içeriğe dikkat etmekte yarar var.

Aldığınız hizmet karşılığında bir ücret ödemiyorsanız, ürün aslında sizsiniz.
Ücretsiz dizi/film sitelerinin yaptıkları emek hırsızlığı bir yana birçok risk barındırıyorlar ve kesinlikle güvenilir değiller. Ruhunuz duymadan neler yapabildiklerini ufak bir araştırma ile öğrenebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı