MacOS'u sanal makine üzerinde kullanmak istiyorum ancak şöyle bir sorunum var ki en iyi kullandığım VMWare Workstation Pro'da mcOS için GPU sürücüsü bulunmuyor. Dolayısıyla makine yavaş çalışıyor. En iyi hangi sanallaştırma yazılımıyla çalışabilir? Hangi programda düzgün çalışır?
Aslında yavaş çalışmasının sebebi sanallaştırma yazılımlarında uygun görüntü sürücüsünün olmayışı. Dolayısıyla yavaş çalışıyor. Bana öyle bir yazılım gerekiyor ki MacOS için görüntü sürücüsünü içersin. Mesela Windows için mevcut ve kurduğunda gayet kararlı çalışıyor.
MacOS'u sanal makine üzerinde kullanmak istiyorum ancak şöyle bir sorunum var ki en iyi kullandığım VMWare Workstation Pro'da mcOS için GPU sürücüsü bulunmuyor. Dolayısıyla makine yavaş çalışıyor. En iyi hangi sanallaştırma yazılımıyla çalışabilir? Hangi programda düzgün çalışır?
Tam bir şekilde grafik hızlandırmasıyla çalışan bir alternatif yok ne yazık ki. Telif hakkı vb. şeylerden tam grafik hızlandırma yapamıyorlardı sanırım (?). macOS'de artık ARM ile Parallels gibi sanal makinelerde macOS grafik hızlandırma ile çalışabiliyor fakat Windows için ne yazık ki böyle bir şey söz konusu değil.
Sanal makine yerine 9300H ile direkt macOS'i kurabilirsiniz, oyun vs. oynuyorum demişsiniz ama macOS'te oyun oynamak pek mantıklı değil. Diskten 50-60 GB ayırıp deneme amaçlı kurabilirsiniz.
Sanal makine yerine 9300H ile direkt macOS'i kurabilirsiniz, oyun vs. oynuyorum demişsiniz ama macOS'te oyun oynamak pek mantıklı değil. Diskten 50-60 GB ayırıp deneme amaçlı kurabilirsiniz.
Rehberdekilerin fazlalığına bakmayın hocam, dizüstü bilgisayarda onların bir kısmı var. Temel olarak Secure Boot > Kapalı, SATA Mode > AHCI, CSM > Kapalı yapsanız boot etmesi lazım.
Rehberdekilerin fazlalığına bakmayın hocam, dizüstü bilgisayarda onların bir kısmı var. Temel olarak Secure Boot > Kapalı, SATA Mode > AHCI, CSM > Kapalı yapsanız boot etmesi lazım.
Mesajınızı yeni fark ettim. Amacım MacOS'da oyun oynamak değildi kabaca denemek istiyordum. Açıkçası o kadar uğraşmak istememiştim. Sanal makine normalde işimi görüyor ama grafik hızlandırma olmadığından kasarak çalışıyor. Çalışsa problem olmayacaktı hiç.