macOS'i sildikten sonra disk birleştirme yapılmıyor

392578

Hectopat
Makaleler
1
Selam, ben bir halt yedim.
Başta macOS X Monterey, sonra ise Windows 11 kurdum.
Sonra macOS X'i biraz kullandım.
Hevesimi aldım ve Windows 11 üzerinden macOS X'i fotoğrafta gördüğünüz ekranda sildim.
Şimdide hiçbir şekilde macOS X'in olduğu diski, Windows 11'in olduğu diske ekleme yapamıyorum.
macOS X kurulum ekranında da yapamadım, format atmadan nasıl birleştiririm?

Son düzenleyen: Moderatör:
FAT32 olduğu için olabilir, NTFS olarak biçimlendirdikten sonra tekrar deneyin.

FAT32 olduğu için olabilir, NTFS olarak biçimlendirdikten sonra tekrar deneyin.
Yok, onla alakalı değil. Her türlü formatta denedim. Komple sildim birleştirmeyi denedim, birleşmiyor. Windows 11'in olduğu diskte diski genişlet aktif olmuyor.

Paragon gibi programlarla deneyebilirsiniz ancak kesin sonuç vermeyebilir.

Paragon gibi programlarla deneyebilirsiniz ancak kesin sonuç vermeyebilir.
İki farklı program denedim ikisinde de hata veriyor. Komple format atmadan bir çözüm yolu yok mudur bunun ya?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-12-26 000112.png
    267,8 KB · Görüntüleme: 28
  • Ekran görüntüsü 2022-12-26 000222.png
    399,2 KB · Görüntüleme: 22
USB'ye GParted yazdırıp deneyebilirsiniz hocam, yalnız birleştirirken çıkan uyarılara dikkat edin.

MacOS kurar gibi bir bellek yapın ve sistemi bellekten boot edip disk izlencesine girin. İlgili alanı exfat olarak biçimlendirin devamında Windows'a dönüp exfat olan kısmı tekrar ntfs yapıp bu şekilde birleştirmeyi deneyin.

Yukarda Gparted ile deneyin vardı, onu deniyorum şuanda, oluyor gibi gözüküyor, biraz uzun sürecek, eğer olmazsa dediğinizi uygulayacağım.

Uzun süredir bu konuya bir cevap yazmadım ancak bu yazım ile sonlandırmak istiyorum. Aslında format atabilirdim ancak yüklü olan bazı oyunlar silinecek ve bir daha uğraşmak istemediğim için format atmadan çözmek istedim. Gparted ile dene diyen abimin dediğini yapıyordum aslında olacak gibiydi ancak afedersiniz yaptığım eşeklik (flash belleğe yanlışlıkla temas ettim) yüzünden birleştirme yaparken bir anda dondu sonrasında ise ben de iptal etmek zorunda kaldım, bu sefer hiç işletim sistemin erişemedim. Maalesef format atmak zorunda kaldım ve şuan sorunsuz kullanıyorum gerekli oyun, program vs. hepsini yükledim. Konuyu çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz ya da böyle de kalabilir. Moderasyon ekibi nasıl uygun görürse.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…