Mac'te SQL tabanlı ticari otomasyon geliştirme

gmaschine

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba, şu anda C# öğreniyorum genel olarak Windows forms App. Üzerinden ve yakında Mac'e geçeceğim ancak Mac'te ve Linux'ta Windows forms App. Kullanılamıyor. Ben de ilerleyen haftalarda şu kursa başlayacağım: C# ile DevExpress'de SQL Tabanlı Ticari Otomasyon Geliştirin
SQL Server'da Windows'a özel ancak SQL server kullanmadan MySQL, Postgre'yle falanda SQL işlerimi hallederim diye düşünüyorum ancak DevExpress ve form sıkıntı. Çok bilgim olmadığından da SQL ve C#'ı form dışında nasıl bir arada projelerde güzel uyumla kullanırım bilemiyorum. Mac'te sanırsam Xamarin forms App varmış ancak çok zorluk çeker miyim, benzer midir? Xamarin form kullanarak DevExpress tarzda işlevi olan bir eklemeyle aynı projeleri üretebilir miyim? Veya form App. Dışında SQL+C#'ı şu şu alana da kulansan da iyi olabilir dediğiniz proje tipleri var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çatalla çorba içmeye çalışıyorsunuz bana kalırsa. Mac ağırlıklı geliştirme yapacaksanız Swift öğrenebilirsiniz. Çoklu platform bir şey yapacaksanız Tauri veya ElectronJS öğrenebilirsiniz. C#, Form, MSSQL falan çalışır bir şekilde ama zorlama olur.

Ha çok istiyorsanız MonoDevelop ya da Gtk# kullanabilirsiniz ama ben çok verim alamadım şahsen.

Eğer ille de masaüstü program ihtiyacı yoksa web tabanlı program geliştirmenizi tavsiye ederim. Platformdan bağımsız olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…