Mac'ten Windows'a geçilmeli mi?

Ersin5838

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Üniversitede bilg. Prog. Bölümü okuyorum ve Mac M1 256/8 laptopum var. Yazılım işin küçük kısmı kalıyor, 3D modelleme ve projeler üzerinde uğraşlarımla birlikte kendi girişimlerim için tasarım da yapıyorum. Hafızam doldu ve programları sildim ama yine indirmem lazım. Fusion 360 kullanırken kasıyor, tasarım programlarında kısayolları kullanmak çok sorunlu olabiliyor(numpad ve F tuşları mesela) ve genel olarak Windows işletim sistemini özledim

Yeni almayı düşündüğüm laptop:

i5 14500HX 12 çekirdek.

16 GB DDR5 5600MHz(ya da 5400) RAM.

1TB SSD.

RTX 40506 GB.

macOS sistemi güzel fakat Windows'u daha çok seviyorum. Kalite farkı korkutuyor fakat çok kaliteli bir ekran ya da kasaya ihtiyacım yok. Alacağım laptop da gayet yüksek performanslı bir laptop olduğu için oyun oynama isteğimin karşılanmasıyla birlikte uğraştığım şeylerin Mac tarafında kalırsam bana kısa süre sonra yaşatacağı sorunlardan kurtacağından da dolayı benim için gayet cazip. Genel olarak durumum bu, şu an her şey Mac'ten yana olsa bile hafızasından dolayı seçenek Windows'a geçmek. Mac'i satıp üstüne biraz ekleyeceğim ve.
35K'ya bu laptopu alacağım.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mac kullanıcısı olarak hafıza ilgili hep sorun yaşamaktan çantamda taşınabilir ssd taşıyorum bıktım ama seviyorum özlediyseniz geçin kesinlikle pişman olmazsınız.

Hocam yukarıda yazdığınız sistem gayet iyi fakat bütçe belirtirseniz daha iyi seçenekler sunabiliriz. 6 GB 4050, bilemedim. Acaba ne kadar istiyorlar bu sisteme. 4050'ye bu parayı vermek yerine 3060'lı bir şey alın daha iyi.
Ek olarak elinizde ki Mac'i satıp üstüne bunu alacağınız kadar para eklerseniz sanıyorum ki M3 512 bir Mac'de alabilirsiniz. Seçim sizin.
Birde içinde 4050,4060 taşıyan bir laptop ağır ve kalın olabilir sizin için özellikle bazı arkadaşlarım üniversite için saatlerce yol gidiyor bu durumdaysanız sıkıntı olabilir.

Mac sonrası başka cihaza gececekseniz %100 srgb ekranlı olmasına dikkat edin. Tuf, nitro veya loq bakin. Victus serisi ekran konusunda sizi üzebilir. 3d modelleme için istiyorsaniz de bence daha güçsüz bir cpu ve rtx 4060 tercih edin
Ben de macbook kullandım şu an lenovo loq kullanıyorum, tasarım, klavye hissiyati, touchpad tatmin ediyor beni. Victus gibi bir cihaz alsaydım macbook kalitesini baya arardım.

Hackintosh kısmını da araştırın isterseniz güncel intel işlemcilerde hackintosh kurulumu yapılabiliyorsa hackintosh da kurup mac os konusundaki eksikleri bir nebze tamamlayabilirsiniz

Bütçe maksimum 36k diyeyim. Birkaç alternatif buldum. Rtx3060 ya da 4060 olan fakat işlemcilerinden yana biraz tereddütüm var. Bu laptobun işlemcisi ve yüksek çekirdekli olunca çoklu işlem konusunda daha iyi olur diye düşündüm. Bazı alternatiflerim bunlar ve sizin önerilerinizi de bekliyorum:

Hocam hem PTT avm'den alma hemde 512 alacaksan M3 Mac al. M3 de inanılmaz güçlü bir çip. Yani Windows işletim sistemli bir şey alacaksan 1TB al rahat et.

Bütçe maksimum 36k diyeyim. Birkaç alternatif buldum. Rtx3060 ya da 4060 olan fakat işlemcilerinden yana biraz tereddütüm var. Bu laptobun işlemcisi ve yüksek çekirdekli olunca çoklu işlem konusunda daha iyi olur diye düşündüm. Bazı alternatiflerim bunlar ve sizin önerilerinizi de bekliyorum:

Fakat şu an biraz kafam karışmaya başladı. Bu parayı şu an vermem ile birkaç ay sonra vermem arasında büyük fark olacaktır (Yaşantım ve durumum açısından) o yüzden riski yüksek
fakat bir yandan da değişmediğime pişman olurum, keşke verseydim de alsaydım derim diye korkuyorum.

Hocam ne demek istediğinizi pek anlamadım. Şuan durumunuz var ama bir kaç ay sonra olmayabilir diye mi korkuyorsunuz?

Okul hayatında 3D Modelleme için programlar kullanıyorsan 32GB Ram kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.
Ayrıyeten mac veya windows tamamen kişinin kendi kullanım rahatlığıyla ilgili. Hangisinde rahat hissediyorsan onu tercih etmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…