Macun değişiminden sonra yüksek bellek kullanımı

ensartoli

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemcinin macununu değiştirmiştim birkaç gün önce değiştirdikten sonra PC çalışıyordu fakat ekran gelmiyordu. RAM'de sorun vardır diye RAM'leri bastırdım ekran görüntüsü gelmişti sorunu çözdüm deyip geçiştirdim. Fakat oyun oynarken arada bir takılmalar oluyordu aldırış etmedim ama bugün Elden Ring oynarken sonlara doğru takılmalar biraz arttı bu da gözüme battı normalde olmazdı böyle şeyler. Oynarken HWiNFO açık dursun da bakayım değerlere diyordum. Bellek kullanımını %99, 6 gördüm ekte fotoğraf paylaşacağım. Muhtemelen takılmalar bundan dolayı oluyordur diye düşünüyorum fikri olan var mı bu bellek kullanımı normal midir?
Sistem: 4060 Ti, Ryzen 7500F 16 GB RAM DDR5.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam pardon yanlış yeri söyledim ama yine de yüzde 50 kullanım bana yüksek geldi özellikle de Windows 11 kullanmiyorsaniz.

Windows 11 kullanıyorum ama oyun oynamıyorken belleğin 40-50 gibi durması pek sorun yapmaz da oyun sırasında 99'a çıkmasının sebebinin olması gerekiyor hocam başka tavsiyeniz var mı?

Windows 11 kullanıyorum ama oyun oynamıyorken belleğin 40-50 gibi durması pek sorun yapmaz da oyun sırasında 99'a çıkmasının sebebinin olması gerekiyor hocam başka tavsiyeniz var mı?

Hocam çeşitli programlar ile RAM kullaniminiza bakabilirsiniz içiniz rahat etmiyorsa ve de diğer kaynakları kullanıp karşılaştırma yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…