Çözüldü Macun değişimine rağmen işlemcinin fazla ısınması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

meghka06

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben geçen hafta laptopun macununu yeniledim. Ona rağmen laptop daha fazla ısınmaya başladı. Sıcaklıklar yüzünden mi böyle yoksa ekstra bir sıkıntı olabilir mi? Şu an babaannemlerde olduğumdan dolayı kullandığım oda çok fazla hava alamayan bir oda olduğundan dolayı ve sıcaklığın sebep olduğunu düşünüyorum ama yine de bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm

Aynı bilgisayarcıya cihazı görürüp sorunu anlattım. Kendisi tekrar macunu yenilediğini ve fazla ısınmasının hava sıcaklığı ve işlemcinin genel olarak fazla ısınan bir işlemci olmasına bağladı. Yine işlemci ısınıyor ama garip bir çözüm buldum. Nedense MSI Afterburner açıkken daha ferah çalışıyor. Core Temp ile baktığımda yine sıcak çalışırken MSI Afterburner açıkken maksimum 85 görüyor. Bunun nedenini bilmiyorum.

Laptopun fanlarını da temizlediniz mi?

Kaç derece ısınıyor? Yaz aylarında bazı sıcaklıklar normal olabilir fakat bu işlemcinin derecesine bağlıdır.

Hangi macunu sıktınız? Laptoplarda önerilen macun "Thermal Grizzly Kryonaut 12,5W/m-k" Modelidir.

Hocam eğer ilk defa yaptıysanız nohut tanesi kadar macun sıkman gerekliydi bir de laptop ve masaüstü bilgisayarların macunları farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…