Bak bende biliyorum tessaract küpünü. Benim demek istediğim şu. Biz zaten 4B'nin varlığından haberdarsak, elimdeki bardak maddenin gerçek halimidir. Yoksa benim algıladığım hali midir?4. boyutu algılayabilmemiz için önce 4. boyuta geçmemiz lazım. 4. boyut üzerinden sürekli örnek gösterilen tesseract denen küpü duyduğunu varsayıyorum. O 4 boyutlu küpün 3 boyutlu dünyamıza düşen gölgesi bıraktığım görseldeki gibidir.
Eki Görüntüle 1364164
Tekrar bahsetmek istiyorum bu görseldeki küp 4 boyutlu bir küp değil, onun 3 boyutlu dünyamıza düşen gölgesi. 4. boyutu algılamak şekle ve elimizdeki bilgiye bakarak oldukça zor. 3 boyutlu dünyamız üzerinde gördüğümüz şeyler en fazla 3 boyutlu olabilir. Genişlik, yükseklik ve derinliği olan her şey 3 boyutlu kabul edilir.
4. boyuttan bir şeyin kendisini algılamamız mümkün değildir, sadece dünyamıza düşen gölgesini görebiliriz. Ancak 4. boyuttan herhangi bir şeye temas edebilir miyiz, o konuda bir bilgim yok. 4. boyut hakkında bildiklerimiz oldukça sınırlı, o yüzden bu sorunun cevabını bulmak çok zor.Bak bende biliyorum tessaract küpünü. Benim demek istediğim şu. Biz zaten 4B'nin varlığından haberdarsak, elimdeki bardak maddenin gerçek halimidir. Yoksa benim algıladığım hali midir?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.