Anlam bilimi dilbilimsel olarak da ele alınabiliyor, felsefi olarak da. Ancak bana göre bu konudaki kavramlar felsefeye dahil olacak cinsten değil.
Bilgisayarın içinden çıkan şeyler. Ayrı bir çaba gerektirmiyor.
Anlam bilimi dilbilimsel olarak da ele alınabiliyor, felsefi olarak da. Ancak bana göre bu konudaki kavramlar felsefeye dahil olacak cinsten değil.
Maksimum süreceği 4-5 dakika ama. O emek mi sayılıyor?Ya hu o kazma işlemini yapan programı yazmak emeksiz mi oluyor? Gökten mi iniyor o program her bilgisayara?
Maksimum süreceği 4-5 dakika ama. O emek mi sayılıyor?
Tamam. Madem o kadar ayrıntıya iniyoruz. Kazmanın yapıldığı demir başlığı işleyen makineyi yapan mühendisi eğiten okulun elektriğini sağlayan barajın...Evet güzel bir yaklaşım. Programı yazmak 4-5 dakikalık uğraş, ama onu çalışır hale getirmek daha fazla herhalde. Stabil bir mantığınız olduğu vakit tartışmaya devam edersek, daha faydalı olur gibi.
Tamam. Madem o kadar ayrıntıya iniyoruz. Kazmanın yapıldığı demir başlığı işleyen makineyi yapan mühendisi eğiten okulun elektriğini sağlayan barajın...
Bu konunun felsefe ile pek alakası oldugunu dusunmuyorum. Daha çok Turkce'nin kullanımı ile ilgili bence.
Emek denkliği uzerine de biraz kafa yormanız gerekir.
Konunun hepsini okumadım. İstediğini de. TDK açıklık getirene kadar biz ölmüş oluruz muhtemelen.
mining
1. the industry or activity of removing substances such as coal or metal from…dictionary.cambridge.org
Ona bakılırsa aile hekimi sadece hastaların hafif teşhislerle ilgilenip bir şey yapmazken 3X maaş alıyorsa çöpçü gün boyu çalışıp X maaş alıyor. Böyle deyince kimse miningi bırakmayacak. Çoğu şey adaletli değil o madenci(meslek) de minining yapsın o zaman? Piyasa değişken ona göre çağa ayak uydursun.
Burada bir sorunsal yok. Tuşlu telefon da telefon, akıllı telefon da telefon. Halbuki akıllı telefonun bilgisayardan hiçbir farkı olmamasına rağmen telefon diyoruz. Kalıplaşmış sözlerdir, zamanla kullanıldıkça oturmuştur.